12. kolo
12.11.2023 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Jayden Bogle v souboji se Simonem Adingrou (© AFP)

Žiletky ze Sheffieldu po pauze odpověděly na ostrý start Brightonu. Racci se sami připravili o výhru

Hráči Brightonu remizovali ve 12. kole Premier League na domácí půdě se Sheffieldem 1:1. První ligové vítězství Racků od konce září přiblížil přesný zásah Simona Adingry ze samého úvodu utkání. Mladý reprezentant Pobřeží slonoviny tím navázal na povedené vystoupení ze stadionu Ajaxu, kde v rámci Evropské ligy zazářil gólem a asistencí. Hostům ale ke druhému bodovému zisku v řadě výrazně pomohlo vyloučení Mahmouda Dahouda, které The Blades šťastně potrestali v 73. minutě, kdy do vlastní sítě zamířil Adam Webster.

Navzdory výrokům Roberta De Zerbiho o tom, že do Chelsea přestoupivší Moisés Caicedo jeho týmu chybět nebude, pocítili The Seagulls rychlé vystřízlivění z loňských úspěchů. Bojování na několika frontách znamenalo ztráty na každé z nich a četnější zranění. V ligovém poháru vypadli právě s Blues, trápení v Evropské lize však přerušili skolením tragického Ajaxu. Využít outsidera jako odrazového můstku mohli i tentokrát, do utkání se Sheffieldem totiž šli po sérii pěti ligových zápasů bez výhry.

Diváci na Amex Stadium nečekali na úvodní branku dlouho. Už po šesti minutách odskočili do vedení domácí Seagulls, když Adingra pronikl přímo do šestnáctky, narazil si balon s Facundem Buonanottem a jednoduchým zakončením k levé tyči otevřel skóre. Náskok Brightonu mohl navýšit Buonanotte, který se ve vápně prosmýkl mezi čtyřmi protihráči a střelou z voleje nasměroval odražený míč jen těsně vedle bližší tyče. V závěru první půle se dvěma výbornými zákroky zaskvěl Wesley Foderingham. Anglický brankář nejprve zkušeně vyboxoval standardku z pravé strany za vápno a následnou dorážku Billyho Gilmoura vytěsnil nataženou rukou nad břevno.

Hráči v modro-bílých dresech pokračovali v aktivní hře i po pauze, z čehož vyplynula dobrá příležitost Joaa Pedra. Brazilský útočník si vyměnil balon s Adingrou, následnou střelu však namířil jen těsně nad. Hosté výrazně zahrozili v 56. minutě, kdy volný George Baldock poslal míč k zadní tyči a hned dva z jeho spoluhráčů měli šanci ho doběhnout a tečovat za brankáře Jasona Steeleho, ani jeden z nich ale obrovskou příležitost nevyužil. Brighton si zdánlivě rozhodnuté klání zkomplikoval v 69. minutě, kdy se nechal zbytečně vyloučil Dahoud. Sheffield přesilovku využil záhy, když si míč do vlastní brány srazil Webster.

Brighton tak již šest zápasů v řadě neokusil pocit vítězství v Premier League. Další šanci prožít tuto euforickou emoci bude mít 25. listopadu na hřišti Nottinghamu, Sheffield vyzve téhož dne kolegu ze sestupového pásma Bournemouth.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele