11. kolo
04.11.2023 16:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Radost hráčů Crystal Palace (© AFP)

Kompanyho mise v Burnley začíná být v ohrožení. Vzlet Orlů tabulkou zajistil Schlupp

Hráči Crystal Palace si v 11. kole Premier League odvezli tři body z Burnley, které porazili 2:0. Po téměř celý duel byl sice nováček výrazně aktivnější, žádnou ze svých šancí ale nedokázal proměnit a nadále zůstává u dna soutěže. Lekci z produktivity tak domácím uštědřil Jeffrey Schlupp, který těžil ze skvělé práce Jordana Ayewa, čímž si otevřel střelecký účet v aktuálním ročníku. Hosté v nastavení svůj náskok ještě navýšili a posunuli se do klidného středu tabulky.

Domácí trenér Vincent Kompany sice po osmé porážce v sezoně hovořil zejména o videorozhodčím, děsit ho však musel především pohled na ligový žebříček. V něm The Clarets doplňovali další dva nováčky v sestupovém pásmu, jejich příznivci tak začali spekulovat o budoucnosti bývalého hvězdného stopera Citizens. Crystal Palace stále scházelo několik důležitých členů ofenzivy, což se projevilo na výsledcích, byť na konci září Orli předvedli sílu při vítězném tažení na Old Trafford.

Hned na startu utkání se pokusil ohrozit bránu londýnského celku Zeki Amdouni. Prudká hlavička švýcarského reprezentanta však postrádala potřebnou přesnost. Ve 22. minutě otevřeli z ojedinělé šance skóre Eagles. Ayew obral o míč váhajícího Jordana Beyera, pronikl do vápna Burnley a naservíroval Schluppovi přesný pas před prázdnou bránu. Domácí přesto pokračovali v aktivním výkonu a vytvářeli si nadějné střelecké příležitosti. Blíže než Jóhann Berg Gudmundsson, jehož hlavička prolétla těsně kolem pravé tyče, se však nikdo ve vínovém dresu ke srovnání v první půli nedostal.

The Clarets pokračovali v neúnavné honbě za přesným zásahem i ve druhém dějství, nicméně jejich snahy opět srážely četné nepřesnosti. Když už po hodině hry dostal míč do sítě Crystal Palace Jay Rodríguez, neuznal sudí jeho trefu vinou jasného ofsajdu. Další příležitosti si Burnley schovalo do napínavého závěru. Nejprve Sama Johnstona prověřil jedovatou ranou zpoza vápna Josh Brownhill a z následného rohového kopu nepřelstil 30letého gólmana ani hlavičkující Rodríguez. Naopak ve čtvrté minutě nastavení orazítkoval výhru Orlů střelou do protipohybu brankáře Tyrick Mitchell.

Utrápené Burnley tak prohrálo i šestý domácí duel aktuální sezony. V příštím kole se 11. listopadu představí na hřišti Arsenalu, Crystal Palace tentýž den přivítá Everton.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (1)

Přidat komentář
Maroš

Kompany to uz bude mat po tomto zapase asi poriadne nahnute.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele