6. kolo
23.09.2023 21:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Bruno Fernandes (© AFP)

Manchester United našel v Burnley odrazový můstek. Výhru "Rudých ďáblů" inicioval ostřílený obránce

Manchester United porazil v šestém kole Premier League domácí Burnley 1:0. O vítězství hostů rozhodl v závěru úvodního dějství Bruno Fernandes, na jehož trefě se podílel asistencí ve svém 200. soutěžním utkání v dresu "Rudých ďáblů" Jonny Evans. Defenzivní pilíř, který se v základní sestavě týmu z Manchesteru objevil poprvé od sezony 2014/2015, byl ještě předtím sám blízko skórování, jeho zásah ale rozhodčí kvůli ofsajdovému postavení spoluhráče neuznal. Svěřenci trenéra Erika ten Haga se tak takřka po měsíci mohli radovat z vítězství, The Clarets naopak na první plný bodový zisk stále čekají.

Burnley se po příchodu mezi anglickou elitu trápilo. Po úvodních třech prohrách sice v minulém kole remizovalo s Nottinghamem, ale ani tento dílčí úspěch příliš pozitiv nepřinesl. O moc lépe na tom však nebyl ani jeho soupeř, kterým byli Rudí ďáblové z Manchesteru. Ti se i přes fakt, že v létě posílili o několik zvučných jmen v čele s Rasmusem Höjlundem, nacházeli až ve druhé polovině tabulky.

Domácí začali utkání proti favoritovi aktivně a v první čtvrthodině si vypracovali hned dvě nadějné příležitosti. Nejprve Johann Gudmundsson posadil centr na hlavu Zekiho Amdouniho, který skákavou hlavičkou prověřil gólmana Andrého Onanu. Krátce nato se stejný hráč dostal po přímočaré akci sám za obranu United, ale ve stoprocentní gólovce napálil pouze vzdálenější tyč.

Na druhé straně hostující Evans sice v 25. minutě dostal balon po rohovém kopu za brankovou čáru, gól byl však po konzultaci s videorozhodčím pro ofsajd odvolán. Na prvního úspěšného střelce se čekalo až do první minuty nastavení, kdy se po milimetrově přesném Evansově pasu prosadil razantním volejem Fernandes.

Obrázek druhé půle byl velmi podobný tomu, co diváci na stadionu Turf Moor viděli v prvním dějství. Domácí hráči drželi častěji balon na svých kopačkách a nepouštěli Red Devils do vyložených příležitostí ani do souvislejšího tlaku. Sami ovšem také nedokázali na obranné polovině svého soupeře nic nebezpečného vymyslet. Útočné výpady často končily už na defenzivní linii Manchesteru a gólové šance ze zápasu prakticky vymizely.

Manchester United tak zvládl zápas na půdě nováčka ligy a připisuje si do tabulky cenné body. V příštím kole přivítá 30. září Crystal Palace, Burnley se ve stejný den utká s Newcastlem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (2)

Přidat komentář
Devil

Hráli jsme dobře jak sviňa ..... zasloužené 3b.

Reagovat
gameearth

Účelne... Burnley na viac nemali

Som zvedavý na ďalšie zápasy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele