14. kolo
02.12.2023 16:00 CET
5 : 0
(2:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Zeki Amdouni (© AFP)

Burnley otupilo The Blades už po pár vteřinách. Oslabený Sheffield schytal pětigólový debakl

Fotbalisté Burnley porazili ve 14. kole Premier League v souboji trápících se celků Sheffield 5:0, a protrhli tak nelichotivou sérii sedmi soutěžních proher v řadě. K vítězství nasměroval domácí celek Jay Rodríguez, jenž propálil nejhorší obranu soutěže už po 17 vteřinách. Nepovedenou první půli, v níž ještě jednou hosté inkasovali, pak zakončil vyloučením Oliver McBurnie, čímž zničil jakékoli naděje The Blades na zisk bodů a nastartoval dosud nejméně nebezpečnou ofenzivu ligy k jejímu probuzení.

Od Burnley se po jeho nekompromisním postupu do Premier League očekávalo mnohem více, než jaká byla realita. Nováček soutěže byl totiž pod vedením Vincenta Kompanyho se čtyřmi body na poslední příčce v tabulce, přičemž momentálně táhl sérii sedmi soutěžních proher v řadě. Výsledkovou krizi mohl ukončit na domácí půdě, kde přivítal Sheffield. Ten na tom nebyl o moc lépe, jelikož od startu sezony posbíral jen o jeden bod více a po minulé porážce s Bournemouthem byl také utopen v sestupovém pásmu.

Nejhorší obrana ligy, kterou hostující celek disponoval, kapitulovala již po 17 vteřinách. Po dobré práci Zekiho Amdouniho se dostal k míči Charlie Taylor, který centrem ideálních parametrů našel nabíhajícího Rodrígueze, a ten hlavou rozvlnil síť. K protržení nelichotivé série proher se domácí ještě více přiblížili ve 29. minutě. Dara O'Shea oslovil krásným nákopem z hloubi pole Jacoba Bruuna Larsena, jenž si parádním prvním dotykem zpracoval balon do běhu a následně přízemní ranou obstřelil Wesa Foderinghama. Šanci na obrat týmu z Sheffieldu následně výrazně zkomplikoval McBurnie. Ten těsně před odchodem do šaten zasáhl loktem jednoho ze soupeřů a po druhé žluté kartě musel po právu předčasně pod sprchy.

Svěřenci Vincenta Kompanyho si po změně stran počínali zkušeně a snažili se kontrolovat míč na svých kopačkách. To se jim proti oslabenému soupeři dařilo. I přesto se však Žiletky málem dočkaly snížení. Strůjcem této šance se stal William Osula, který se po rychlém úniku dravě prodral do vápna, ale James Trafford mu skvěle zmenšil úhel pro zakončení. V 73. minutě potvrdil dobrou formu Amdouni, ten se po sérii několika hlavičkových soubojů dostal k zakončení a propálil vše, co mu stálo v cestě. Švýcarský mladík následně zaznamenal také asistenci, když vyzval ke skórování Lucu Koleoshoa, jenž střelou o tyč se štěstím rozvlnil síť. Definitivní tečku za gólovým představením domácích udělal Josh Brownhill, který využil špatného odkopu hostujícího obránce a placírkou z hranice šestnáctky dopravil balon na místo určení.

Bitvu dvou trápících se celků tak ovládlo Burnley. Na vítězství se pokusí navázat 5. prosince v dalším ligovém duelu s Wolves. Sheffield změří o den později síly s Liverpoolem.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele