4. kolo
02.09.2023 16:00 CET
2 : 5
(1:2)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Heung-Min Son (© AFP)

Sonův přesun na hrot se setkal s úspěchem. Nový kapitán setřásl střeleckou smůlu hattrickem

Tottenham porazil ve čtvrtém kole Premier League na Turf Moor Burnley 5:2. I přesto, že se domácí brzy dostali do překvapivého vedení, Spurs zvládli stav utkání ještě do pauzy otočit. Na konečném výsledku měl lví podíl novopečený kapitán týmu Heung-Min Son, který poprvé nastoupil jako čistý hrotový útočník a hned vstřelil tři branky. Na přesný zásah přitom v nejvyšší anglické soutěži čekal od konce dubna. Jihokorejci zdatně sekundovala letní posila James Maddison, jenž se stejně jako v minulém duelu střelecky prosadil a celkově se od svého příchodu z Leicesteru přímo podílel už na čtyřech gólech svého týmu.

Prvotní nadšení z práce nového trenéra Kohoutů Angeho Postecogloua částečně opadlo po tom, co jeho svěřenci nezvládli duel v ligovém poháru na hřišti Fulhamu a po penaltách se s touto soutěží rozloučili. Mírnou náplastí mohl být alespoň fakt, že skončilo gólové sucho dosud kritizovaného Richarlisona. Trefit se určitě chtěl i proti The Clarets, kteří zatím v této sezoně měli problém s defenzivou, neboť v obou dosavadních vystoupeních inkasovali tři branky.

První šok na severu Anglie přišel pro Kohouty již ve čtvrté minutě. Lyle Foster stál na konci týmové akce a z hranice malého vápna překonal střelou po zemi zasahujícího Guglielma Vicaria. Už zhruba po čtvrthodině byl ale stav utkání opět ve výchozím bodu. Manor Solomon na sebe u vápna dobře natáhl dva obránce a ve správný okamžik předložil balon na Sona. Jihokorejský snajpr pak už neměl problém ladně přelobovat brankáře a jít slavit. Radost Londýňanů mohl ve 35. minutě ještě umocnit Maddison, jehož obstřel však vychytal James Trafford. Mladý Angličan byl ovšem bezmocný v nastavení první půle, kdy dělovku za jeho záda poslal Cristian Romero.

Druhou půli zahájil zostra Zeki Amdouni, který v 50. minutě ze střední vzdálenosti napřáhl ke střele. Jeho projektil však prosvištěl těsně nad. O čtyři minuty později se míč dostal k Maddisonovi na druhé straně hřiště. Ten se s ním příliš nerozpakoval a napálil ho k tyči. Oslavy hostů mohl vzápětí zchladit opět Foster, nicméně proti jeho tečované střele předvedl senzační akrobatický zákrok Vicario. Po hodině hry nadešla tříminutovka, jež patřila Sonovi. Ten nejprve v 63. minutě tvrdou ranou zvýšil na 4:1, aby si o tři minuty později naběhl na skvělou kolmici, kterou poslal na bližší tyč. Asi 10 minut před koncem měl na kopačce snížení Josh Brownhill, ale míč jen těsně minul bránu.

Burnley tedy ani na třetí pokus před svými fanoušky neuspělo a po návratu mezi anglickou elitu stále čeká na bodový zisk. Po reprezentační přestávce se pokusí na toto vítězství navázat 18. září, kdy se představí na hřišti Nottinghamu. Tottenham bude o dva dny dříve hostit Sheffield.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele