13. kolo
25.11.2023 16:00 CET
1 : 2
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Oslavující Tomáš Souček (© AFP)

Burnley doma opět padlo, drtivý závěr West Hamu korunoval vítězným gólem Souček

Hráči Burnley prohráli ve 13. kole Premier League na své půdě s West Hamem 1:2. Dlouhou dobu bezzubé Kladiváře potrestal krátce po změně stran z pokutového kopu zkušený Jay Rodríguez. The Clarets, kteří dosud prohráli všechny domácí zápasy sezony, však hrubě nezvládli závěr utkání. V něm nejprve nešťastně zamířil do vlastní sítě Dara O'Shea a bleskový obrat Londýňanů dokonal Tomáš Souček. Ten stejně jako Vladimír Coufal nastoupil v základní sestavě a odehrál celý duel.

Domácí celek se možná trochu překvapivě stal největším otloukánkem celém ligy. Stalo se tak navzdory tomu, že tým pod vedením Vincenta Kompanyho byl v průběhu loňského ročníku druhé nejvyšší soutěže hojně chválen za předváděnou hru. Jeho konkurent z Londýna byl sice v tabulce o poznání výše, k ideálu měl ovšem i on hodně daleko. V posledním zápase Hammers přiřkl výhru až pozdní gól Součka, který se následně dvakrát střelecky prosadil také v národním týmu.

Hrdina posledního reprezentačního srazu o sobě dal vědět hned zkraje prvního dějství, když se prodral k hlavičce, k jeho nevoli však tento pokus směřoval pouze doprostřed branky. Na druhé straně nebezpečně zahrozil po centru z pravé strany Luca Koleosho, jenže mu vystavil stopku fantastickým zákrokem Alphonse Areola. Vzápětí se italský teenager po souboji s Coufalem domáhal pokutového kopu, ale rozhodčí po přezkoumání u videa penaltu po právu neodpískal.

Krátce po změně stran se dostali domácí proti favoritovi do překvapivého vedení. Mohammed Kudus si ve své šestnáctce počínal nedovoleně, což neušlo pozornosti hlavního arbitra, který pro tentokrát již na bílý puntík ukázal. K exekuci se postavil zkušený matador Rodríguez a nabídnutou příležitostí nepohrdl. Vzápětí vnikl do opařené obrany hostí Zeki Amdouni, ale střelou na bližší tyč Areolu nezaskočil. K vyrovnání byl po centru Coufala blízko Kurt Zouma, jeho hlavička se však s úspěchem nesetkala. V 86. minutě odčinil svůj penaltový faul Kudus, šikovně se totiž protáhl po pravé straně a jeho střílenou přihrávku si nešťastně srazil do vlastní sítě O'Shea. V nastaveném čase se na centr ideálních parametrů z dílny Kuduse naběhl Souček, a placírkou vystřelil pro svůj tým důležité tři body.

Burnley tedy děsivou šňůru proher neutnulo a opět prohrálo. V dalším kole se 2. prosince utká s dalším nováčkem z Sheffieldu. West Ham o den později přivítá Crystal Palace.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (2)

Přidat komentář
OnlyWHU

Další drsná zkouška odolnosti kladivářských fanoušků. Když už jsem soptil nad bohorovností našich borců v duelu, v němž jsme měli povinně bodovat, přišel (zaplať pánbůh) obrat. Na naší hře dopředu byla hrozně znát absence Bowena i Antonia. Nominace Ingse do základu byl hrubý omyl (po kolikátý už). Mubama je daleko nebezpečnější a hlavně velkej příslib. Nakonec nás opět spasil neuvěřitelnej Suk, kterýmu už vděčíme za krásný 4 body do tabulky z posled. 2 zápasů. Slušný!!! A k tomu nároďák. Famózní!!!

Kromě prvních minut a drtivýho závěru jsme přenechali nešťastnýmu domácímu týmu hřiště a čekali na spásu. Ta naštěstí přece jen přišla díky naší síle po centrovaných míčích. Výbornýmu Áreolovi můžeme jen poděkovat, že jsme neprohrávali o dvě branky.

Nakonec lepší výsledek, než hra. Ale hraje se o body a ne o uměleckej dojem. Teď nám začne náročnej program, v němž bychom už mohli být s Bowenem a postupně i Antoniem. Po Bačce přijde zápas pravdy doma s Crystal Pal. Hrrrr na ně!!! COYI!!!!

Reagovat
duloig

Tak mizerny vykon som dlho nevidel. Bowen velmi chyba. Ings je strasny nakup. Mlady Mubama je nadej. Ale Moyes nwm preco mu nedava viac sanci. Ano som necakal nejake body po prvom polcase. Ale chlapci sa snazili, isli za vitazstvom. A preto C O Y I !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele