11. kolo
04.11.2023 13:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bruno Fernandes (© AFP)

Střelci v Londýně dlouho mlčeli, United spasil v nastavení Fernandes

Manchester United vyhrál v 11. kole anglické nejvyšší soutěže na půdě Fulhamu 1:0. Herní krizí zmítané hosty postihla před duelem další kauza, když Marcus Rashford k nevoli trenéra zamířil jen pár hodin po prohraném derby se Citizens na večírek a proti Chalupářům chyběl v zápasové nominaci. I jeho absence přispěla k dalšímu nevýraznému ofenzivnímu výkonu Rudých ďáblů, který z pozice čtvrté rozhodčí sledovala Rebecca Welchová, teprve čtvrtá žena v historii Premier League, jež byla součástí rozhodcovského týmu. V nastavení druhé půle se však přece jen zvládl prosadit Bruno Fernandes.

Kouč Chalupářů Marco Silva oslavil podpis nové smlouvy cennou remízou z Brightonu a následným postupem v EFL Cupu přes Ipswich. Čtvrtfinále tohoto poháru už se naopak nebude týkat Manchesteru United, jenž vybuchl v souboji s Newcastlem a v aktuální sezoně si připsal už několikáté výrazné zklamání. Rudí ďáblové totiž prohráli hned polovinu ligových duelů, vše tak bylo připraveno na to, aby se Fulham pokusil ovládnout první vzájemné střetnutí od roku 2009.

Úvod utkání ovšem vyšel lépe hostům. Alejandro Garnacho totiž našel svou přihrávkou před prázdnou bránou osamoceného Scotta McTominaye, jenž skóroval. Po několikaminutovém zkoumání však rozhodčí gól odvolal kvůli ofsajdu. V další příležitosti vyslal Fernandes technický obstřel z hranice šestnáctky, nicméně brankář Bernd Leno míč lapil. Ještě před změnou stran zahrozili rovněž domácí, když si balon rychle navedl na střed hřiště Willian, který ovšem vypálil těsně vedle.

Druhou půli zahájila pohotová střela Garnacha, kterou po teči jednoho z obránců lapil Leno. Poté ovšem přišla série šancí pro Fulham. Z hranice pokutového území razantně vystřelil Harry Wilson, skvělým reflexem ale balon vyrazil gólman André Onana. Jen o minutu později zkoušel tvrdým projektilem štěstí Joao Palhinha a kamerunský brankář opět podržel Red Devils skvělým zákrokem. Poté hosté převzali iniciativu, za což byli odměněni v nastaveném čase. Fernandes se po zmatcích ve vápně uvolnil od obránce a ranou k tyči rozhodl utkání.

Manchester United se tak navzdory výsledkové krizi dočkal v Londýně zisku všech bodů. V příštím kole 11. listopadu přivítá Luton, Fulham se o den později představí na hřišti Aston Villy.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele