8. kolo
07.10.2023 16:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Willian (© AFP)

Sheffield dostál pověsti nejhoršího celku soutěže. Fulham vrátil do sedla vlastní gól brankáře

Hráči Fulhamu porazili v osmém kole Premier League před vlastními fanoušky Sheffield United 3:1. Hostující celek dlouho odolával ofenzivním nájezdům Chalupářů, nicméně v 53. minutě uspěl Bobby De Cordova-Reid. Menší zaváhání přišlo, když si jeden z obránců vstřelil vlastní branku, ale následně vzal vše do svých rukou Tom Cairney. Ten výstavní trefou, které za čáru pomohl ještě brankář Wesley Foderingham, zajistil Londýňanům po dvouzápasové pauze vítězství. Naopak nováček již počtvrté v řadě nebodoval a zůstal na posledním místě tabulky.

Hlavní příčinu dosud nepříliš úspěšného průchodu sezonou představovala u obou celků střelecká impotence, ke které se v případě hostů přidala i mizerná hra defenzivy. Tým z Sheffieldu po osmigólovém debaklu od Newcastlu nezvládl ani zápas s West Hamem a po zásluze mu patřila poslední příčka. Kouč hostů před sezonou projevoval obavy, že jeho svěřenci potřebují čas minimálně do října, aby se dostali na kýžený prvoligový level, proti Fulhamu tak již bezpodmínečně potřebovali zabrat.

Avšak už v úvodu první půle měli problémy, když si do vápna naběhl De Cordova-Reid a vypálil z první. Nováčka od brzkého inkasování zachránil jeden z obránců, který se vrhl do rány. Své štěstí vyzkoušel i Willian, nicméně s jeho pokusem do středu brány neměl gólman problém. Chalupáři měli více ze hry a hostům rozhodně nezlepšilo morálku, když z trávníku na nosítkách odnesli Chrise Bashama. V 43. minutě zkusil stav utkání zvrátit De Cordova-Reid, ale stejně jako v prvním případě se mu do rány vložila defenziva. V dlouhém nastavení první půle si na centr naskočil Andreas Pereira, avšak hlavičku namířil jen do míst, kde stál Foderingham.

Hráči Fulhamu vstoupili aktivně i do druhé půle. Jako první pálil Pereira těsně vedle levé tyče. Po rohovém kopu se k ráně dostal De Cordova-Reid, jenž zpoza vápna jen o pár centimetrů minul vzdálenější šibenici. Vzápětí se už Jamajčan prosadil, když se uvolnil a prostřelil brankáře pokusem k tyči. Po vstřelení gólu Chalupáři polevili a Sheffield toho využil. Jeho hráči se začali hrnout více vpřed, což přineslo vyrovnání, když si po zmatcích ve vápně míč do brány srazil Antonee Robinson. To domácí probralo. Čtvrt hodiny před koncem zpoza vápna vyslal pumelici pod břevno Cairney, kterou si do brány srazil Foderingham. Pojistku mohl přidat Harry Wilson, jeho pokus však zastavila levá tyč. To se nakonec povedlo v nastavení Willianovi, když si navedl míč na střed a tvrdě vypálil.

Fulham po dvou zápasech bez vstřeleného gólu nejenže skóroval, ale také zvítězil. Po reprezentační přestávce se 23. října představí na hřišti Tottenhamu, Sheffield o dva dny dříve přivítá Manchester United.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele