2. kolo
19.08.2023 16:00 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Luis Díaz (© AFP)

Obrana a útok Liverpoolu jako nebe a dudy. K otočce proti Bournemouthu zavelel Díaz

Hráči Liverpoolu se oklepali z tragického vstupu do druhého kola Premier League proti Bournemouthu a nakonec na vlastním hřišti zvítězili 3:1. Rozhozená obrana Reds v prvních třech minutách darovala soupeři dvě branky, vinou těsného ofsajdu ale platila jen trefa Antoineho Semenya. Útok domácích však nestrádal, což ve 28. minutě dokázal šikovnou trefou Luis Díaz. Na něj navázal dorážkou z neproměněné penalty Mohamed Salah, který se tak stal prvním hráčem, jenž skóroval či asistoval v 10 ligových zápasech na Anfieldu v řadě.

Reds tahali za kratší konec v souboji s Chelsea jak na přestupovém trhu, tak v minulém zápase, nakonec však ze šlágru prvního kola vybojovali bod a na post defenzivního záložníka následně získali alespoň Watara Enda. Před domácí premiérou v novém ligovém ročníku museli zlepšit ofenzivní složku hry, když jejich útočné akce na Stamford Bridge postupem času ztrácely na nebezpečnosti. Jinak tomu bylo téměř přesně před rokem v předchozím vzájemném klání s Bournemouthem hraném na Anfieldu, v němž Třešně prohrály potupně 0:9.

První vteřiny ovšem tentokrát naznačovaly opačný vývoj utkání. Dlouhý balon sice blokoval Trent Alexander-Arnold, nedohodl se však s Alissonem a zpětnou přihrávku přetavil v gólovou radost Jaidon Anthony. Ten ale byl v původním náběhu v těsném ofsajdu, platné branky se však fanoušci Cherries dočkali vzápětí. Na vině byl opět pravý bek Liverpoolu, jehož ztrátu ztrestal Semenyo.

Chvíli nato mohl vyrovnat Virgil van Dijk, hlavou z rohu ale orazítkoval břevno. Svou tragickou rozehrávku poté Alisson hasil za cenu žluté karty, ovšem následující hra již byla pro domácí fanoušky příjemnější. Ve 28. minutě si Díaz bravurně připravil míč, když ho uvnitř vápna prvním dotykem špičkou nadhodil a ze vzduchu napálil k bližší tyči. Hloupý faul v úplném rohu pokutového území poté znamenal šanci pro Salaha z penalty, které sice Egypťan nevyužil, následující dorážky ale ano.

I po výměně stran mohl okamžitě udeřit Semenyo. Na impozantní progresivní vedení míče ovšem navázal střelou za hranicí vápna, která navzdory nebezpečným parametrům doplavala těsně nad šibenici. Shovívavý pak sudí nebyl proti šlapáku Alexise Mac Allistera, kterého v 58. minutě poslal do sprch. Domácí ale navzdory oslabení dále přiživovali své ofenzivní choutky, za což byli o tři minuty později odměněni. Přízemní ránu Dominika Szoboszlaie zpoza vápna vyrazil gólman jen před Dioga Jotu, jenž bez problému dopravil balon do brány. Otěže zápasu poté převzali hosté, ani jedné ze tří velkých příležitostí ale i zásluhou Alissona nevyužili.

Tým z města Beatles tak přes počáteční obtíže zaváhání nedopustil a oslavil první výhru v sezoně. V příštím kole se 27. srpna představí v Newcastlu, Bournemouth o den dříve přivítá Tottenham.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele