9. kolo
21.10.2023 13:30 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Mohamed Salah (© AFP)

Veterán Young červenou nakopl Reds. Liverpool v derby skolil Everton zásahem z penalty

Liverpool porazil v devátém kole Premier League na svém hřišti Everton 2:0. Domácí se i přes výraznou herní převahu trápili v zakončení, cestu ke skórování jim však usnadnil 38letý Ashley Young, jenž byl na konci první půle vyloučen. Po změně stran tak přisoudil Reds již devátou výhru z posledních 11 utkání s městským rivalem hraných na Anfieldu Mohamed Salah, jenž dvěma zásahy minimálně na několik hodin posunul svůj tým do čela ligového pelotonu.

I přes postavení obou celků na opačných pólech tabulky slibovalo městské derby zajímavou podívanou. Zatímco výběr Jürgena Kloppa se po skvělém vstupu do ročníku lehce zadrhl a z posledních dvou utkání Premier League si připsal pouze bod, Toffees se po nevydařeném začátku soutěže zvedli a z posledních tří kol vydolovali dvě vítězství. Bilance vzájemných zápasů však hrála do karet domácím, kteří svého rivala porazili v šesti z posledních sedmi střetnutí hraných na Anfieldu.

Tuto statistiku se snažili Reds prodloužit a hned od úvodního hvizdu se usadili na obranné polovině soupeře. Jejich útočné výpady probíhaly zejména po levé straně, kde hrozil aktivní Luis Díaz podporovaný z druhé vlny Konstantinosem Tsimikasem. První jmenovaný měl na kopačce i úvodní gól, ale jeho pokus na zadní tyč po rychlém kontru skvělým skluzem zblokoval zkušený Young. Anglický obránce však svůj dobrý výkon degradoval ve 37. minutě, když těsně před pokutovým územím sestřelil unikajícího Díaze a po druhé žluté kartě byl po právu vyloučen.

Po změně stran přiložil tým z města Beatles pod kotel a oslabeného soupeře doslova vařil. K odraženému míči se dostal Salah a skóre se neměnilo jen díky obětavému zákroku, který předvedl James Tarkowski. Červeným chyběl moment překvapení. To nezměnil ani nově příchozí Darwin Núňez, jenž dal o sobě vědět tvrdou střelou doprostřed branky.

Početní převahy dokázali nakonec domácí využít. Díaz napálil uvnitř šestnáctky ruku Michaela Keanea a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Z bílého bodu pak nekompromisně rozvlnil síť Salah. Pojistku přidal ještě v nastaveném čase opět Salah, který zužitkoval rychlý kontr svého týmu.

Merseyside derby tak dopadlo lépe pro Liverpool, který zůstal v letošním ročníku na domácí půdě neporažen. V příštím kole se 29. října opět představí na Anfieldu, kde přivítá Nottingham. Everton nastoupí ve stejný den na trávníku West Hamu.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele