10. kolo
29.10.2023 15:00 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Mohamed Salah (© AFP)

Anfield opět Liverpoolu posloužil jako nedobytná tvrz, Nottingham prohrál rozdílem třídy

Fotbalisté Liverpoolu porazili v 10. kole Premier League na svém hřišti Nottingham 3:0. Od úvodních minut na hřišti dominovali hráči v červených dresech, což brankami ještě do přestávky stvrdili Diogo Jota a Darwin Núňez. Dvěma přesnými nahrávkami se pak v průběhu utkání prezentoval Dominik Szoboszlai. Favoritovi střetnutí se tak podařilo uhájit stoprocentní bilanci v duelech hraných na Anfieldu, kde navíc v dosavadním průběhu sezony inkasovali v nejvyšší anglické soutěži pouze dvakrát.

Reds zatím v lize šlapali jako dobře namazaný stroj a s výjimkou kontroverzní prohry na hřišti Tottenhamu ještě nenašli přemožitele. Jejich hlavní devizou přitom byly zápasy hrané na domácím trávníku, kde zatím neztratili ani bod. Velký problém neměl představovat ani celek z Nottinghamu. Ten však na Anfieldu v minulé sezoně sehrál strhující duel, ve kterém sahal po překvapivém zisku bodů.

Domácí měli podle očekávání od úvodního hvizdu herní převahu. I přesto se Matt Turner výrazněji zapotil až po půlhodině hry, kdy musel krýt nepříjemnou střelu Núňeze. Hostující brankář si dokázal poradit i s dalším pokusem uruguayského forvarda, na dorážku Dioga Joty už ovšem nestačil. O čtyři minuty později zvýšili Reds svůj náskok na dva góly, když se na třetí pokus dočkal Núňez, který po přihrávce Szoboszlaie pohodlně dopravill míč do prázdné branky. Szoboszlai mohl k asistenci přidat i gól, jeho povedenou ránu však Turner dokázal vykrýt.

Po hodině hry se poprvé v letošním ročníku mohl prosadit střídající Harvey Elliott, jeho střelu však skvěle zablokoval jeden z hostujících obránců. Chvíli poté měl dobrou příležitost ke skórování Mohamed Salah, jeho rána z přímého kopu nicméně skončila vysoko nad bránou. Egyptského útočníka to však dlouho mrzet nemuselo. V 77. minutě se k němu po chybě Turnera dostal míč a pro hráče jeho kvalit už nebyl problém balon dopravit do odkryté brány. Další gól málem přidal Cody Gakpo, jeho krásná střela ovšem prosvištěla kolem levé tyče. Hosté mohli snížit v 86. minutě, Anthony Elanga však z bezprostřední blízkosti napálil svůj volej jen do břevna.

Liverpool tedy potvrdil výbornou domácí formu a před svými fanoušky zůstal stoprocentní. Dalším soupeřem Reds bude 5. listopadu nováček z Lutonu. Nottingham ve stejný den přivítá Aston Villu.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele