32. kolo
06.04.2024 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Kenilworth Road (© AFP)

Luton oplatil Bournemouthu nevídaný comeback, sen o záchraně přiživil Morris

Fotbalisté Lutonu zdolali ve 32. kole Premier League na vlastní půdě rozjetý Bournemouth 2:1, a prolomili tak 11zápasové čekání na soutěžní vítězství. Výbornou formou oplývající Třešně poslal do vedení krátce po změně stran Marcus Tavernier, sympaticky hrající Kloboučníci ale zásluhou premiérové trefy Jordana Clarka mezi anglickou elitou srovnali. V 90. minutě navíc stihl dokonat obrat Carlton Morris, čímž hostům alespoň částečně oplatil fiasko z nedávného vzájemného klání, kdy navzdory třígólovému náskoku nakonec padli.

Luton se ve vloženém kole musel popasovat s těžkou situací, když na hřiště Arsenalu cestoval bez řady opor. Nakonec se s tím svěřenci Roba Edwarda poprali se ctí a jen dvakrát inkasovali. Sedm zápasů před koncem soutěže ale nutně potřebovali sbírat body, navzdory sympatickým výkonům totiž nadále zaujímali sestupovou 18. příčku. Mnohem lépe na tom byl Bournemouth, jenž se třemi výhrami v řadě přiblížil horní polovině tabulky.

To, že jsou Cherries ve formě, bylo znát hned od úvodních minut. Aktivitou zaujal zejména Tavernier. Ten se nejprve blýskl skvěle zahraným přímým kopem, po kterém však zazvonilo pouze břevno. Krátce nato o sobě dal anglický křídelník vědět podruhé, když se uvolnil na hranici pokutového území, ale jeho skrytá rána mezi nohama obránce skončila jen těsně vedle branky. Smůlu svého kolegy se snažil protrhnout Justin Kluivert, nicméně ani při něm štěstěna nestála. Svou střelu z rohu velkého vápna totiž nasměroval jen do vzdálenější tyče.

Po změně stran se mohl konečně radovat Tavernier. Ten se prezentoval učebnicovým prvním dotykem a následně levačkou obstřelil Thomase Kaminskiho. Následně málem zvýšil vedení hostů jejich nejlepší střelec Dominic Solanke. Po jeho ráně z hranice šestnáctky však zvonila potřetí v zápase pouze branková konstrukce. I přesto, že fotbalisté Lutonu tahali po celý duel za kratší konec, se kýžené trefy dočkali. Lví podíl na ní měl Clark, jenž si po drzém průniku narazil s Lukem Berrym a následně zakončil přesně k bližší tyči. Diváci byli v nastaveném čase účastni nečekané otočky. Centr z levé strany totiž za záda Neta uklidil Morris.

Bournemouth se tak po čtyřech domácích duelech v řadě vrátil na hřiště soupeřů porážkou. V příštím kole přivítá 13. dubna Manchester United, Luton se tentýž den představí na stadionu Manchesteru City.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele