27. kolo
02.03.2024 18:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Ollie Watkins

Luton musel skousnout další krutou domácí prohru. Watkins vede žebříček produktivity

Aston Villa porazila ve 27. kole Premier League Luton 3:2 a upevnila si pozici mezi nejlepšími čtyřmi celky soutěže. K triumfu týmu z Birminghamu zavelel už v úvodním dějství dvěma trefami Ollie Watkins. Ten se v tomto ročníku podílel gólem nebo asistencí už na 26 brankách svého celku, což je nejvíce z celé ligy. Kloboučníci ale po změně stran ukázali charakter a skóre srovnali, jenže v 89. minutě si nepohlídali náběh Lucase Digneho a Francouz hlavou rozhodl. Nováček soutěže tak prohrál před svými fanoušky již devátý ligový duel, osmkrát mu přitom scházela k zisku bodu jediná trefa.

Luton byl sice dál nejúspěšnějším nováčkem aktuální sezony Premier League, také v jeho případě se však v poslední době sběr bodů zadrhl. U předchozích dvou porážek mu sloužila ke cti síla soupeřů, avšak domácí prohra se Sheffieldem děsila fanoušky i takřka měsíc po utkání. Atmosféra v táboře hostů byla opačná. Zlepšená forma vystřelila Villans zpátky do elitní čtyřky, přičemž střelecký apetit se držel zejména Watkinse.

Anglický reprezentant ve 14. minutě přihlížel tomu, jak kapitán Villans John McGinn potáhl balon před tím, než ho skvěle prostrčil do uličky Jacobu Ramseymu, jehož povedenou ránu k levé tyči vytáhl Thomas Kaminski. Belgický gólman se zaskvěl i v další velké příležitosti hostů, když vyrazil střelu unikajícího Watkinse. Druhý nejlepší kanonýr soutěže si o mnoho lépe počínal ve 24. minutě, kdy jeho razantní hlavička utnula bezbrankový stav. O 10 minut později mohl přidat i druhou trefu, tentokrát však pouze orazítkoval pravou tyč. Angličan byl při chuti a ve 38. minutě po pasu od Douglase Luize zdvojnásobil vedení týmu z Birminghamu.

S nástupem druhé půle svěřenci Unaie Emeryho výrazně polevili v útočném snažení, čehož využil nováček soutěže, jenž se naopak začal více hrnout na obrannou polovinu Villy. Odměnou mu byla kontaktní branka, o kterou se v 66. minutě postaral po velkém závaru po rohovém kopu Tahith Chong. Už o šest minut později bylo srovnáno. Přímý volný kop Alfieho Doughtyho se snesl přímo na kopačku Carltona Morrise, který balon z voleje pohodlně usměrnil do sítě. Stejný hráč pak mohl překlopit zápas na stranu Lutonu, Emiliano Martínez však jeho hlavičkový pokus reflexivně vyrazil. Srdnatý výkon nakonec Lutonu body nepřinesl, jelikož se v 89. minutě hlavičkou z bezprostřední blízkosti prosadil střídající Digne.

Aston Villa se tak ziskem všech bodů opět přiblížila k účasti v příštím ročníku Ligy mistrů. V dalším kole přivítá 10. března Tottenham, Luton se představí o den dříve na hřišti Crystal Palace.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele