11. kolo
05.11.2023 17:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Issa Kaboré v souboji s Darwinem Núňezem (© AFP)

Osazenstvo v Lutonu málem smeklo klobouk. Liverpoolu v nastavení zachránil kůži Díaz

Hráči Lutonu si v 11. kole Premier League připsali velmi cenný výsledek, když na vlastním hřišti remizovali s Liverpoolem 1:1. Na Kenilworth Road však mohlo být ještě o poznání veseleji, neboť zkraje závěrečné desetiminutovky poslal The Hatters navzdory hostujícímu tlaku do senzačního vedení Tahith Chong. Domácí ovšem na překvapivé tři body nakonec nedosáhli, neboť se v nastaveném čase postaral o vyrovnávací branku Luis Díaz.

Ten tak prožil radostný okamžik v nelehkém období posledních dnů, jelikož spolu s rodinou čelí únosu otce v rodné Kolumbii.

Luton se na konci září, kdy porazil Everton, dočkal svého vůbec prvního vítězství v Premier League. Od té doby se ale vrátil zpět do tvrdé reality, když ve čtyřech zápasech získal pouze jeden bod. Ani tentokrát se od The Hatters vítězství neočekávalo, jelikož na jejich hřiště přijel Liverpool. V dresu Reds, kteří vyhráli čtyři soutěžní duely v řadě, se gólově chytil Darwin Núňez. Uruguayec se prosadil ve třech po sobě jdoucích střetnutích, přičemž v týdnu vsítil proti Bournemouthu výstavní gól, jenž obletěl sociální sítě.

Další pohlednou trefu mohl Núňez zaznamenat už po pěti minutách souboje s Lutonem, dalekonosný projektil stáčející se na zadní tyč však Thomas Kaminski vytěsnil na roh. Liverpool diktoval tempo hry, ve 13. minutě zachránilo domácí od inkasování při příležitosti Núňeze břevno. Uruguayec hýřil aktivitou, proti jeho další nebezpečné ráně zasáhl pozorný Kaminski. Reds srážely především nepřesnosti v zakončení, hlavička Núňeze i rána Mohameda Salaha totiž prostor branky minuly. Krátce po půlhodině již hosté mezi tři tyče zamířili, proti střele Dioga Joty na přední tyč se ale vyznamenal belgický gólman.

Hráči Liverpoolu drželi v úvodu druhé půle míč převážně na svých kopačkách, další příležitosti si ale nevytvářeli. Krátce po hodině hry mohli inkasovat, když pokus Carltona Morrise zastavil až Alisson. O chvíli později se na druhé straně ocitl ve stoprocentní příležitosti po Salahově sklepnutí Núňez, zcela odkrytou branku však trestuhodně přestřelil. Vzápětí již hostující útočník mířil přesněji, pumelicí ale jen vyprášil Kaminskiho rukavice. Belgický gólman držel akcie svého celku, když zneškodnil i projektil Ryana Gravenbercha. V 80. minutě dostal fanoušky The Hatters do varu Chong, jenž po rychlém protiútoku poslal Luton do vedení. O chvíli později se o slovo přihlásil opět Kaminski, který vytěsnil hlavičku Ibrahimi Konatého. V nastavení se ale Reds přece jen prosadili, když belgického brankáře překonal hlavou Díaz.

Luton tak doma zaskočil Liverpool a překvapivě získal alespoň bod. V následujícím kole se 11. listopadu střetne s United, Reds změří o den později síly s Brentfordem.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele