24. kolo
10.02.2024 16:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Sheffieldu (© AFP)

Luton vybouchl v souboji nováčků, poslední Sheffield v lize zvítězil po dvou měsících

Sheffield vybojoval ve 24. kole anglické Premier League důležité tři body v boji o záchranu po vítězství nad Lutonem 3:1. Domácí celek sice byl aktivnější, ale tentokrát mu zcela odešla defenziva, když se po chybách před pauzou postupně prosadili Cameron Archer a z penalty James McAtee. Když už to navíc vypadalo, že se The Hatters dostali snížením zpět do zápasu, utnul jejich šanci na body Vini Souza. Zásah Brazilce tak potvrdil první ligovou výhru hostů od 9. prosince.

Start aktuálního ročníku Premier League se nepovedl žádnému ze tří nováčků, jeden z nich se však postupem času dostal do solidní formy. Byl jím Luton, který paradoxně od chvíle, kdy jeho kapitána Toma Lockyera postihl hrozivý srdeční kolaps přímo na hřišti, prohrál jediné z devíti předchozích utkání. Sheffield naopak dál tápal a s jednoznačně nejhorší obranou soutěže uzavíral ligový žebříček.

Zápas dvou týmů zespodu tabulky ze začátku příliš fotbalové krásy nenabídl. Luton sice měl převahu v držení míče, ale nedokázal z něj vytvořit žádné šance. Zato na druhé straně první velkou příležitost po zaváhání domácí obrany po půlhodině hry zužitkoval samostatným únikem a chytrou střelou na přední tyč Archer. O chvíli později navíc zahrál Reece Burke rukou ve vápně a ve 36. minutě pohodlně zvýšil z penalty McAtee.

Krátce po začátku druhého poločasu se dočkali pokutového kopu i domácí, a to znovu po hře rukou ve vápně. Nabídnutou příležitost s přehledem využil v 52. minutě Carlton Morris. Kontaktní branka vlila hráčům Lutonu krev do žil, přesto dlouho nemohli najít klíč k zamknuté obraně hostů. Naděje domácích uhasly v 72. minutě, kdy Ross Barkley ztratil míč na půlce hřiště a z následného protiútoku se trefil přesně na zadní tyč Souza.

Střet nováčků tak překvapivě skončil výhrou toho v horší formě, tedy Sheffieldu. Ten v příštím kole přivítá 18. února Brighton, do Lutonu tentýž den přijede Manchester United.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele