8. kolo
07.10.2023 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Scott McTominay (© AFP)

Brentford sahal po ukončení nelichotivé série. Nervózní United poslal do euforie McTominay

Fotbalisté Manchesteru United odčinili v osmém kole Premier League dvě porážky v řadě, když na domácí půdě zdolali Brentford 2:1. Dlouho to vypadalo, že Rudí ďáblové znovu padnou, jelikož od 26. minuty doháněli zásah Mathiase Jensena. Hrdinou domácích se však nakonec stal střídající Scott McTominay, který v nastaveném čase druhého dějství dvěma góly rozpoutal na Old Trafford erupci radosti, a zajistil tak svému celku tři body. Bees se naopak museli smířit se šestou ligovou ztrátou v řadě.

Rudí ďáblové v úterý opět prožili nefalšované peklo, když po třetím vyloučení Casemira v letošním roce a neuvěřitelných chybách defenzivy v čele s Andrém Onanou padli s Galatasarayem. Manchester chtěl nepovedené vystoupení v Lize mistrů napravit proti Brentfordu, který v Premier League nezvítězil od 19. srpna, a před propuknutím náročného programu tak potřeboval navýšit svůj náskok na sestupové příčky.

Red Devils chtěli odčinit vyhoření s tureckým gigantem a rovnou začali se svým reparátem od podlahy. Skvěle se profiloval hlavně mladý supertalent Rasmus Höjlund, jenž nejednou dokázal narušit obranný val Včel. Ty ale nezahálely a využily nervozity, která s postupem času na v poslední době těžce zkoušený tým viditelně dolehla. Ve 26. minutě po zmatku v obraně svěřenců Erika ten Haga procedil míč za záda Onany s přispěním jednoho z bránících hráčů dánský středopolař Jensen. Bees v ofenzivní snaze pokračovaly až do konce prvního poločasu, čímž doháněly hlavně domácí příznivce k šílenství.

Ani změna stran neznamenala pro tým United výraznější posun, co do počtu šancí. O zlepšení se staral Marcus Rashford, jenž několikrát protancoval obranou Bees, na jeho snahu ale jeho spoluhráči reagovali velice laxně. Rudí ďáblové tak čím dál jasněji dostávali do herní mizerie, ze které jako by neexistovalo východisko. V 79. minutě mohla pro domácí tým přijít spása v podobě pokutového kopu, po zákroku jednoho z hráčů Bees se na zem poroučel Anthony Martial. Hlavní arbitr Andy Madley ale rozhodl v neprospěch a následná konzultace s videorozhodčím mu dala za pravdu. V 90. minutě utkání se prosadil záložník McTominay, nicméně situaci předcházel ofsajd. Skotský buldok se však nevzdal a v nastaveném čase dorážkou v pokutovém území vsítil svůj první gól v uplynulém ročníku, ke kterému pak za pár minut přidal ještě další branku, a naprosto tak devalvoval veškeré snažení Včel.

Svěřenci ten Haga částečně odčinili předchozí zaváhání a zvítězili. Fotbalisty Manchesteru čeká po ukončení reprezentačních povinností 21. října duel na stadionu Sheffieldu, Brentford ve stejný den pohostí Burnley.

Autor: Livesport.cz / Adam Stránský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele