3. kolo
26.08.2023 16:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Oslavující Bruno Fernandes (© AFP)

United se vzpamatovali z děsivého úvodu. Rekordní trefu Awoniyiho zastínil Fernandes

Manchester United dokázal otočit duel třetího kola Premier League proti Nottinghamu a zvítězil 3:2. Pro Rudé ďábly přitom vše začalo nejhorším možným způsobem, neboť již ve čtvrté minutě prohrávali o dvě branky. Jako první se v sedmém po sobě jdoucím utkání anglické nejvyšší soutěže trefil nigerijský útočník Taiwo Awoniyi, který v tomto směru dorovnal africký rekord. Domácí se ale s další porážkou odmítli smířit, postupně se vrátili do zápasu a v 76. minutě jim druhou letošní výhru vystřelil z penalty kapitán Bruno Fernandes.

Oba dosavadní zápasy Manchesteru United provázela kontroverze ze strany sudích. Zatímco proti Wolves jim později distancovaný Simon Hooper pomohl, proti Tottenhamu jim naopak odepřel penaltu Michael Oliver. Pro Rudé ďábly by ale bylo nepříjemné, kdyby to zastínilo matné ofenzivní výkony, které navíc ještě umocnilo zranění Masona Mounta. Nottingham se v útoku opíral o Taiwa Awoniyiho, jenž skóroval v šesti po sobě jdoucích ligových kláních a přiblížil se v této statistice africkému rekordu soutěže.

Běžela teprve druhá minuta utkání a Awoniyi zmíněnou metu dorovnal. Domácí propadli po rohovém kopu a nigerijský útočník se dostal do úprku, který zakončil přesně k pravé tyči. Neuběhly ani další tři minuty a Old Trafford znovu utichl. Na centr z pravé strany si naskočil Willy Bolly a hlavou rozvlnil síť United podruhé. Rudí ďáblové svého soupeře následně zamkli na jeho polovině a v 17. minutě byli odměněni kontaktní brankou Christiana Eriksena, jenž se zblízka nemýlil. Manchester pokračoval v tlaku, obrana hostů však odváděla dobrou práci.

Po změně stran domácí nadále tlačili a v 52. minutě bylo srovnáno. Fernandes předložil balon Casemirovi, jenž prázdnou bránou nepohrdl. V další příležitosti se ocitl Antony, jeho dobrý pokus z hranice vápna ale gólman vytáhl. V 67. minutě přišla pro hosty další nepříjemnost, Joe Worrall se těsně před pokutovým územím dopustil ostrého skluzu a za svůj zákrok viděl červenou kartu. Dalšího nedovoleného zákroku se dopustil o 10 minut později Danilo a Manchester dostal k dispozici penaltu. K balonu se postavil Fernandes a s přehledem proměnil. O vyrovnání se ještě mohl postarat Chris Wood, André Onana však jeho střelu výborně vyrazil.

Manchester United tak po dramatu ovládl 11. vzájemné soutěžní klání v řadě. V příštím kole se 3. září představí na hřišti Arsenalu, Nottingham o den dříve bude hrát na stadionu Chelsea.

Autor: Livesport.cz / Jakub Golda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele