11. kolo
04.11.2023 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Anthony Gordon (© AFP)

Straky okrádají giganty ve velkém. Arsenal odsoudil k první porážce sporný zásah Gordona

Arsenal padl v duelu 11. kola Premier League na stadionu Newcastlu 0:1, čímž hodil v boji o čelo tabulky pomyslnou rukavici svým konkurentům. Souboj účastníků Ligy mistrů dlouho nabízel ospalou podívanou, což se změnilo až v závěru první půle, kdy se kromě sbírání žlutých karet začaly oba celky dostávat také do šancí. Diváci se nakonec dočkali i přesného zásahu, o který se postaral Anthony Gordon, byť potvrzení jeho trefy předcházel dlouhý přezkum videorozhodčích. Strakám se tak před vlastním publikem podařilo po PSG či Citizens porazit dalšího věhlasného soupeře.

Hráči Newcastlu navzdory naplněnému kalendáři, ve kterém museli kromě Premier League zvládat třeba také nejtěžší skupinu v Lize mistrů, stále předváděli nadprůměrné výkony. Na další složitý úkol se Straky naladily v zápase EFL Cupu, v němž zvítězily na Old Trafford s přehledem 3:0. To stejné se nedalo říci o Arsenalu, jenž v týdnu svůj pohárový duel s West Hamem prohrál. V nejvyšší anglické soutěži ale Gunners v tomto ročníku přemožitele stále nepoznali a se ztrátou dvou bodů dotírali na čelo tabulky.

Šlágr kola anglické nejvyšší soutěže v St. James' Parku byl od úvodu svázaný taktikou. Po svižném vstupu Magpies do utkání začali postupem času přebírat iniciativu hráči z Londýna, jejich kombinace však často končily už před šestnáctkou. Až ve vyhroceném závěru poločasu mohl po nepovedené hlavičce Jamaala Lascellese skórovat Gordon, kterému ale míč v klíčovém momentu odskočil a anglický křídelník osamocený před Davidem Rayou ani nezakončil. Gólem neskončila ani jediná střela mezi tři tyče z prvních 45 minut z kopačky Gabriela Martinelliho, a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Ten mohl po hodině hry změnit Declan Rice, k němuž nepřesvědčivě odvrátil centr Kieran Trippier, ale letní posila z West Hamu hlavou z velké dálky těsně minula. Krátce nato se na druhé straně dostal po hlavičce Joelintona, jenž byl rukama aktivní v souboji s Gabrielem, k zakončení z bezprostřední blízkosti Gordon a jednoduše dopravil míč do sítě. Svěřenci Eddieho Howea se po vstřelené brance stáhli hluboko na vlastní polovinu a soustředili se už pouze na defenzivu. Závěrečný nápor Gunners nakonec přišel vniveč a obranná hradba domácích zůstala nedobyta.

Arsenal tak poprvé v letošním ročníku poznal hořkost porážky a z Newcastlu si neodvezl ani bod. Oba celky sehrají další ligové střetnutí 11. listopadu. Gunners změří síly s Burnley, Magpies vyzvou na souboj Bournemouth.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele