17. kolo
16.12.2023 16:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Newcastlu (© AFP)

Nekončící Mileyho pohádka dostala gólovou zápletku. Jiménez si spletl fotbal s bojovými sporty

Hráči Newcastlu porazili v 17. kole anglické nejvyšší soutěže na svém hřišti Fulham 3:0. Straky dlouhodobě trápila marodka, a i tentokrát se již v první půli zranili dva hráči. Právě kvůli četným absencím se již před časem dostal do základní sestavy 17letý Lewis Miley, jenž si dobrými výkony místo udržel a proti Chalupářům přidal i svůj první přesný zásah, kterým se zároveň stal historicky nejmladším střelcem klubu v rámci Premier League.

Jeho gól z 57. minuty byl zaslouženým vyústěním obrazu hry, k němuž výrazně přispěla červená karta pro Raúla Jiméneze. V dobré formě hrající Mexičan už před odehranou půlhodinou nesmyslně naskočil do soupeře a byl po zásluze vyloučen.

Newcastlu se v poslední době příliš nedařilo, společně s Manchesterem United oba celky v Lize mistrů příliš nepřidaly ani do anglického koeficientu. A byť si Magpies počínali o mnoho lépe, nakonec se postupu ze skupiny nedočkali ani oni. Částečnou rehabilitaci tak mohl přinést duel právě s Cottagers. Fulham však v poslední době dokázal nevídané, když v lize dvakrát po sobě vyhrál 5:0 a v posledních čtyřech utkáních skóroval celkem 16krát. Na domácí tak čekala poctivá prověrka defenzivních řad.

Do první nebezpečné střelecké příležitosti se dostaly Straky. Měl ji na svědomí Fabian Schär, který se postavil k exekuci přímého kopu, ale jeho pokus z hranice půlkruhu zamířil jen do boční sítě. Více akcí už švýcarský obránce přidat nestihl, protože byl o chvíli později nucen opustit hrací plochu z důvodu zranění. Následně se zatmělo před očima Jiménezovi, který naprosto nepochopitelně naskočil do Seana Longstaffa a po intervenci videa viděl po právu červený kartonek. Oslabený Fulham mohl potrestat Anthony Gordon, jenž si výborným prvním dotykem zpracoval balon, ale z ostrého úhlu rozezvučel pouze břevno.

Po změně stran těžil Gordon ze sklepnutí Calluma Wilsona, nicméně jeho obstřel na zadní tyč fantasticky lapil Bernd Leno. V 57. minutě předvedl svou vytříbenou techniku Bruno Guimaraes. Brazilský ofenzivní záložník proměnil bránící hráče v přihlížející kužely, predložil míč Mileyovi a ten zakončil vedle nohy rozkročeného Lena. O chvíli později předvedl další povedenou individuální akci aktivní Gordon, po jehož milimetrově přesné kolmici za obranu dopravil balon pohodlně do odkryté klece Miguel Almirón. V závěru vytáhl Guimaraes ze své dílny další povedený kousek, když přesnou šajtlí našel hlavu Dana Burna, který dopravil míč na místo určení.

Newcastle si po vypadnutí z evropských pohárů spravil chuť na rozjetém Fulhamu. Další ligové utkání čeká Straky den před Vánocemi na hřišti Lutonu, stejné datum bylo přiděleno i Chalupářům na jejich domácí zápas s Burnley.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele