23. kolo
03.02.2024 16:00 CET
4 : 4
(2:2)

Reportáž

Sean Longstaff (© AFP)

Při remízové přestřelce Newcastlu s Lutonem se trefilo sedm různých Angličanů

Newcastle na svém hřišti remizoval ve 23. kole Premier League s Lutonem 4:4. Navzdory vysokému počtu gólů se na střelecké listině objevili fotbalisté pouze jedné národnosti, a to anglické. Jediným hráčem, který se radoval z alespoň dvou branek, byl domácí Sean Longstaff, jenž oba své zásahy stihl už v úvodním dějství. Kloboučníci však na jeho trefy dokázali ještě do přestávky odpovědět a po změně stran se sami dostali do nečekaného vedení. "Straky" se ovšem se třetí domácí porážkou v řadě odmítly smířit a zásluhou Harveyho Barnese v 73. minutě stanovily výsledné skóre. Mladý křídelník se na trávníku objevil poprvé od září.

Oba celky prožily v týdnu fantastické zápasy. Newcastle se stal prvním týmem v letošní sezoně, který dokázal porazit Aston Villu na její půdě, Luton pak doma překvapivě rozstřílel Brighton 4:0 a v tabulce se posunul mimo sestupové pásmo. Na "Straky" měl nováček soutěže dobré vzpomínky, jelikož je dokázal v prvním vzájemném měření sil v tomto ročníku porazit 1:0. Svěřencům Eddieho Howea navíc nehrálo do karet ani zranění klíčového útočníka Alexandera Isaka.

Švédského snajpra však v úvodu střetnutí parádně zastoupil Longstaff. Ten si naběhl do volného prostoru na centr ideálních parametrů z dílny Kierana Trippiera a zkušeně jej uklidil za záda Thomase Kaminského. Ve 21. minutě využili Kloboučníci své největší zbraně, a to standardní situace. Z nacvičeného signálu těžil Gabriel Osho, který si naběhl na prodloužený míč z hlavy Carltona Morrise a odrazem od břevna jej dopravil na místo určení.

Vzápětí rozkmital své rychlé nohy Antony Gordon, utekl po levé straně Oshovi a vypálil na Kaminskiho. Belgický strážce klece vyrazil balon pouze před sebe, tam byl připravený nikým nehlídaný Longstaff a pohotovou dorážkou rozvlnil síť. Krátce před odchodem do šaten se podobná situace odehrála také na druhé straně. Martin Dúbravka neudržel míč v rukavicích a za jeho záda jej pak pohodlně doklepl Ross Barkley.

Po změně stran nestihl zachytit Dan Burn nejrychlejšího hráče Premier League Chiedozieho Ogbeneho a v pokutovém území jej stáhl k zemi. Po intervenci s videem ukázal hlavní sudí po právu na bílý puntík a Morris penaltu s klidem proměnil. Gólový uragán Lutonu pokračoval vzápětí, když zdařilý kombinační protiútok úspěšně zakončil Elijah Adebayo.

V 67. minutě vykřesal naději pro "Straky" Trippier, jenž šikovně usměrnil pobídku z kopačky Bruna Guimarãese za záda bezmocného Kaminského. O chvíli později ukázal své defenzivní schopnosti Lewis Miley, který obral o míč nerozhodného Barkleyho, posunul jej na Barnese, a ten skrytou střelou z hranice vápna vyrovnal.

Luton tak potvrdil dobrou formu i na hřišti Newcastlu, kde nakonec získal cenný bod. Obě mužstva sehrají další ligový duel 10. února. "Straky" změří síly s Nottinghamem, The Hatters vyzvou doma Sheffield United.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele