5. kolo
18.09.2023 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Momentka ze zápasu Nottingham - Burnley (© AFP)

Nottingham na Burnley neumí, remízu proti nováčkovi vystřelil Hudson-Odoi

Nottingham Forest remizoval v pátém kole Premier League před domácím publikem s Burnley 1:1. Do vedení šel chvíli před koncem prvního poločasu nováček ligy, a to zásluhou Zekiho Amdouniho. Po změně stran ovšem přišel fantastický moment Calluma Hudsona-Odoie, jenž skvostnou střelou na zadní tyč vyrovnal. Svěřenci Vincenta Kompanyho tak alespoň vybojovali první bod v letošní sezoně. Forest naopak potvrdili, že se jim proti The Clarets nedaří, jelikož je neporazili od roku 2012.

Nottingham měl před sebou možnost zisku druhého vítězství v řadě. Poté, co si naposledy na Stamford Bridge vyšlápl na Chelsea, proti němu tentokrát stál celek z úplného dna tabulky. Bylo jím Burnley, které při hrozivém skóre 3:11 prohrálo všechna dosavadní utkání v nové sezoně.

K první střele zápasu se dostali hosté již ve čtvrté minutě, konkrétně Lyle Forster, nicméně jeho slabý pokus mířený doprostřed branky měl ke gólu daleko. O poznání blíže ke změně skóre byl v 16. minutě Hudson-Odoi, ale jeho přízemní ránu letící k levé tyči dokázal James Trafford zneškodnit. Ve 29. minutě se pak hezkým pokusem prezentoval Amdouni, jehož střelu však Matt Turner vyrazil na roh. Pár minut před koncem prvního dějství to již Švýcarovi vyšlo, když si na hranici vápna našel přihrávku a trefil se přesně do levého dolního rohu.

Po změně stran to zkoušel jako první v 51. minutě Charlie Taylor, který po rohovém kopu pálil z voleje vedle levé tyče. Po hodině hry se blýskl Hudson-Odoi, když se jeho krásná střela dostala o levou tyč až za záda Trafforda. V 76. minutě se hosté radovali z druhé branky. Jejich nadšení jim však po chvíli vzal videorozhodčí, který v gólové šanci objevil provinění v podobě hry rukou. Tři minuty před koncem mohl rozhodnout Ibrahim Sangaré, který však z hranice pokutového území branku o několik metrů přestřelil.

Utkání tedy skončilo remízou a Burnley bralo vůbec první bod v letošní sezoně. Příště nastoupí 23. září doma proti Manchesteru United, Nottingham se představí na hřišti úřadujícího mistra City.

Autor: Livesport.cz / Šimon Kačírek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele