13. kolo
25.11.2023 16:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Marcus Tavernier (© AFP)

Nabroušené Žiletky ze Sheffieldu otupil Tavernier. Bournemouth triumfoval podruhé v řadě

Souboj dvou kandidátů na sestup z Premier League zvládl lépe Bournemouth, který ve 13. kole porazil Sheffield s přehledem 3:1. Hosté postavili základní kámen k důležité výhře už v první půli. Hlavním hrdinou se stal Marcus Tavernier, jenž se postaral hned o dva góly svého celku. Třešně dokázaly navázat na poslední ligový zápas, který rovněž vyhrály o dvě branky, a vytvořily si tak značný bodový polštář ode dna tabulky. Žiletky naopak zůstaly se ziskem pouhých pěti bodů předposlední.

Ani jeden ze dvou táborů nepředpokládal, že by se po reprezentační přestávce mohl vrátit v lepším tabulkovém postavení, než ve kterém do ní odcházel. To se ale díky 10bodovému odpočtu Evertonu stalo realitou, a pro oba celky se tak vidina záchrany stala o něco bližší realitě. Sheffield si navíc před pauzou připsal dva solidní výsledky, když nejprve porazil Vlky a následně také remizoval na hřišti silného Brightonu. Před dvěma týdny se radoval také Bournemouth, jenž si pro změnu vyšlápl na Newcastle.

Už ve 12. minutě se hosté radovali z první branky. Tavernier si zpracoval přihrávku, která byla pravděpodobně mířená na jeho spoluhráče, to dokonale zmátlo obranu Žiletek a Wesley Foderingham byl už na střelu z bezprostřední blízkosti krátký. Když se zdálo, že si Třešně odnesou do poločasové pauzy pouze jednobrankové vedení, přišel gólman domácích s obrovskou chybou. Míč mu při zpracování zůstal za nohou a Justin Kluivert darované příležitosti perfektně využil.

Hosté na nic nečekali ani v druhé půli a znovu to byl Tavernier, který si parádně naběhl na centrovaný balon, předskočil svého bránícího hráče a v 51. minutě zvýšil na 3:0. Po třetí inkasované brance se tým z Sheffieldu prezentoval odevzdaným výkonem a Bournemouthu cestu za důležitými třemi body už vyrázně neztěžoval. Nakonec se domácí dočkali alespoň kosmetické úpravy, když v závěru snižoval Oliver McBurnie.

Bournemouth tedy zvítězil a navíc si před chvostem ligového pelotonu vytvořil menší bodový polštář. Jeho příštím soupeřem bude 3. prosince Aston Villa, zatímco Sheffield o den dříve vyzve Burnley.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Kleinhampl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele