1. kolo
12.08.2023 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Odsonne Edouard (© AFP)

Crystal Palace vládlo i bez opor minulé sezony. Šavle ze Sheffieldu otupilo na startu druhé půle

Sheffield United se po dvouleté odmlce vrátil do Premier League, v jejím prvním kole však na vlastním hřišti prohrál s Crystal Palace 0:1. Londýnští "Orli" působili prakticky po celý zápas nebezpečněji a z jejich tlaku vytěžil krátce po změně stran rozhodující zásah Odsonne Édouard. Hosté se tak na výbornou vypořádali s odchodem Wilfrieda Zahy i s absencí Michaela Oliseho, u nějž se nahlas hovoří o možném přestupu na lepší adresu v anglické nejvyšší soutěži.

Sheffield United ještě před svým návratem do nejvyšší anglické soutěže uvolnil hned několik hráčů prvního týmu a zbavil se spousty opor, které Blades pomohly k postupu. Mezi ně patřil i mladý talent Iliman Ndiaye, jenž se v loňské sezoně přímo podílel na 24 gólech svého týmu. Crystal Palace ovšem také přišlo o jednu z opor a zároveň ikonu klubu. Zaha totiž odešel jako volný hráč do Galatasaraye. I přesto byl tým vedený zkušeným Royem Hodgsonem proti nováčkovi ligy favoritem.

To bylo již od začátku vidět také na hřišti, jiskru do trpělivé rozehrávky Palace zažehával Eberechi Eze. Když pak ve 22. minutě slavil jeho ofenzivně laděný kolega Jordan Ayew gól z dorážky hlavou, byl pomezní sudí nucen překazit radost hostů kvůli ofsajdu. Hráči Sheffieldu ustáli i řadu nadějných rohů z kopačky Ezeho a důstojný výkon jim v první půli stačil k udržení bezbrankového stavu.

Poločasový proslov Hodgsona se ovšem ukázal být velmi efektivním, hned v 50. minutě totiž šel tým z Londýna do vedení. Ayew se dočkal alespoň gólové přihrávky, když přesným centrem našel hlavu Édouarda. Útočník s řadou produktivních sezon za Celtic ve svém životopise mohl o chvíli později skórovat podobným způsobem, do míče z přímého kopu od Ezeho se však nepoložil dost silně. Když v 70. minutě znovu rozvlnil hlavičkou síť, přešel 25letého Francouze úsměv po pohledu na zvedlý praporek. Z jasné převahy hosté vytěžili pouze nejtěsnější možný náskok, místo bránění výsledku ale i v závěru obléhali vápno The Blades.

Sheffield tak svůj první duel po návratu mezi anglickou smetánku nezvládl a neodnesl si ani bod. Další ligový duel sehraje 18. srpna, kdy se střetne s Nottinghamem. Crystal Palace změří o tři dny později síly s Arsenalem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele