9. kolo
21.10.2023 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Scott McTominay (© AFP)

McTominay si získává respekt i na klubové úrovni. Rudí ďáblové poslali do nebe vítězství

Deváté kolo Premier League přineslo další nepřesvědčivý výkon Manchesteru United, který nakonec zvítězil na půdě Sheffieldu těsně 2:1. Příznivce Red Devils v průběhu dne zasáhla zpráva o úmrtí Sira Bobbyho Charltona, jenž nasázel v barvách klubu z Manchesteru v 758 duelech 249 gólů a na slavném stadionu Old Trafford je po něm pojmenována i jedna z tribun. Ráz utkání na hřišti posledního celku soupeře výrazně určil hrdina skotské reprezentace Scott McTominay, jenž otevřel skóre. Hosté pak sice o vedení přišli, ve druhé půli se však nakonec stal jejich spasitelem Diogo Dalot.

Nejhorším týmem dosavadního průběhu nejvyšší anglické soutěže byl Sheffield, který po postupu ze druhé ligy nedokázal ani jednou zvítězit a se ziskem pouhého jednoho bodu se nacházel na poslední příčce. Jeho trápení přijeli prohloubit hráči Manchesteru United, kteří ovšem také měli spoustu starostí. Po několika prohrách a velmi špatných výkonech přišlo vysvobození doma proti Brentfordu, kde ale Rudé ďábly zachránil až v nastaveném čase dvougólový hrdina McTominay.

Přesto úvodní šance patřila nováčkovi soutěže. Míč se s trochou štěstí dostal k Oliveru McBurniemu na úrovni pokutového puntíku. Střela z kopačky skotského hráče ale neměla dostatečnou razanci a ještě k tomu mířila přesně doprostřed branky. Byl to tedy McTominay, kdo se zapsal jako první na listinu střelců. Skotský záložník si zpracoval komplikovanou nahrávku od Bruna Fernandese a následně přízemním pokusem rozvlnil síť The Blades. Několik málo minut poté však zavinil pokutový kop po zbytečné hře rukou a McBurnie z 11 metrů nezaváhal. Jelikož pak míč po přímém kopu Fernandese orazítkoval pouze břevno, celky odcházely v poločase do kabin za smírného stavu.

Po návratu na hrací plochu se konal festival nevyužitých příležitostí. Nejprve z kopačky Fernandese, poté Rasmuse Höjlunda a do třetice všeho dobrého i Marcuse Rashforda. Angličan čeká na gól na klubové úrovni od duelu proti Arsenalu ze začátku září, přičemž tehdy se jednalo o jeho prozatím jediný zásah v letošním ročníku nejvyšší anglické ligové soutěže. V 67. minutě mířil bohužel pro hosty přesně do spojnice Sofyan Amrabat. Hrdinou Red Devils se tak stal Dalot. Sváteční střelec překvapil všechny přítomné krásným pokusem ze zhruba 25 metrů. Skvěle chytající Wes Foderingham mírně tečoval míč konečky prstů, balon však nakonec zaplaval těsně pod břevno.

Manchester United si tak s rolí favorita neporadil a překvapivě si odvezl pouze bod. V dalším ligovém utkání navíc Rudé ďábly čeká mnohem těžší úkol, jelikož se 29. října v manchesterském derby střetnou se City. The Blades změří o den dříve síly s Arsenalem.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (1)

Přidat komentář
Wazz Wazz

Megvajer už asi třetí zápas zahrál opravdu nad očekávání skvěle...nejspíš tomu hodně pomohly i průsery Sancha a Anthonyho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele