11. kolo
04.11.2023 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Sheffieldu (© AFP)

Sheffield se vzepřel roli otloukánka, Vlkům na Bramall Lane nehrál čas do karet

Hráči Wolves nestačili v 11. kole Premier League na poslední Sheffield, se kterým překvapivě padli 1:2. V první půli měli navrch Vlci, ale neskórovali. Naopak ve druhém poločase tvrdou ranou poslal Cameron Archer do vedení Žiletky. Hosté sice srovnali, poslední slovo si ovšem vzali opět domácí, když Oliver Norwood proměnil pokutový kop v závěru dlouhého nastavení. The Wanderers tak prohráli poprvé po pěti zápasech s bodovým ziskem, zatímco jejich soupeř se mohl radovat z prvního vítězství v letošním ligovém ročníku.

Hrůzostrašný vstup The Blades do aktuálního ročníku, který v předchozím duelu dostal pomyslnou korunku v podobě pětigólového výprasku na hřišti Arsenalu, začal vzbuzovat debaty nad tím, zda by se Sheffield nemohl vyrovnat neblaze proslulému rekordu Derby County ze sezony 2007/2008. To tehdy nasbíralo za celou sezonu pouze 11 bodů. Domácím k podobnému počinu chtěli dopomoct také Vlci, kteří pod Garym O'Neilem nabrali zajímavou formu a neprohráli již čtyři ligová klání po sobě.

Nicméně na hřišti posledního celku se The Wanderers dlouho hledali. Větší šance z jejich strany přišla až před půlhodinou hry, kdy z dálky pálil Matheus Cunha, ovšem Wes Foderingham předvedl skvělý zákrok. Po pár minutách měl velmi blízko ke skórování Rayan Aït-Nouri poté, co se k němu odrazil balon, od něj však putoval těsně vedle odkryté brány. Své štěstí vyzkoušel i Thomas Doyle, ani on ovšem neuspěl, když jeho pokus zblokoval jeden z obránců. Vlci sice naprosto dominovali, ale do kabin odešli za bezbrankového stavu.

Ve druhé půli jako první zahrozily Žiletky. Nejprve Archer jen těsně přestřelil hostující bránu, po něm podobně mířil James McAtee. Tyto neúspěchy však domácí celek neodradily a nadále hrál mnohem aktivněji než v úvodním poločase. Ovoce to přineslo v 72. minutě, kdy se do míče zpoza vápna opřel Archer a pumelicí s odrazem od břevna poslal Sheffield do vedení. O vyrovnání se pokusil před koncem utkání Mario Lemina, ale jeho hlavičku chytil Foderingham. Vzápětí pálil Jean-Ricner Bellegarde, jehož ránu tečoval jeden z obránců, míč tak propadl až do sítě. V nastavení Žiletky vybojovaly penaltu, kterou s přehledem proměnil Norwood pumelicí do pravé šibenice.

Sheffield tedy překvapil a na 11. pokus si připsal své první letošní ligové vítězství. Na to se pokusí navázat také 12. listopadu, kdy se představí v Brightonu. Wolves o den dříve přivítají Tottenham.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele