22. kolo
31.01.2024 20:30 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Tottenhamu (© AFP)

„Šipkařská“ show skončila euforií Spurs, Werner si přivezl do Anglie nahrávačské kopačky

Tottenham porazil ve 22. kole Premier League Brentford 3:2 a vyšvihl se na čtvrtou příčku v tabulce. Zápas se však pro domácí nevyvíjel dobře, když po první půli šli do šaten s jednogólovou ztrátou po zásahu Neala Maupaye, jenž provokativně slavil "šipkařskou" oslavou po vzoru Jamese Maddisona. Spoluhráči uzdraveného středopolaře Spurs si to však nenechali líbit a když do druhé půle vlétli třemi góly v rozmezí osmi minut, neváhali Francouzovi toto gesto oplatit. Na jednu z branek přihrával Timo Werner, který tak asistoval i ve svém druhém ligovém duelu v dresu The Lilywhites. Vítěznou trefu pak zařídil ve formě hrající Richarlison.

Kádr Spurs už sice po návratu uzdravených hráčů opět dostával svou obvyklou podobu. V pohárovém duelu s Citizens však stále byla cítit absence středních záložníků reprezentujících své země na Africkém poháru a na Maddisonovi zase byla znát dlouhá herní pauza. Nyní už se však anglický šikula představil od úvodních minut, a mohl tak zatopit Včelám, které v ofenzivě vedl jiný navrátilec Ivan Toney.

Právě sázkový hříšník o sobě dal vědět v 15. minutě, kdy jeho ránu po rychlém brejku vyrazil Guglielmo Vicario jen ke kopačkám Maupaye, který jednoduše dopravil balon do sítě. Vyrovnat mohl chvíli nato netradičně střelou ze střední vzdálenosti Richarlison, branku Marka Flekkena ale o milimetry minul. Zbytek prvního dějství byl kvůli velkému množství faulů a potyček velice rozkouskovaný, a další gólové příležitosti tak k vidění nebyly.

Poločasová přestávka a dvojité střídání Tottenhamu výrazně pomohly, jelikož Spurs během čtyř minut druhé půle skóre otočili. Nejprve se vydal na ofenzivní výlet z pozice levého beka Destiny Udogie, kterému se vlastní zblokovaná střela vrátila zpět k noze, díky čemuž mohl mladý Ital dorazit balon do poloodkryté sítě. O 72 sekund později se na levé straně skvěle uvolnil Werner, narýsoval přesný pas skrz vápno na Brennana Johnsona, jemuž ke skórování stačilo nastavit kopačku. Spurs však neměli dost a v 56. minutě přidali třetí trefu. Po rychlé souhře středem hřiště se k odraženému míči dostal Richarlison a potvrdil skvělou fazónu posledních týdnů. Gólové hody na Tottenham Hotspur Stadium pokračovaly i nadále, když Udogie hororovou zpětnou přihrávkou namazal Toneymu, který se tváří v tvář Vicariovi nemýlil. Srovnání už se ale Bees v hektickém závěru nedočkali.

Tottenham tedy v městském derby uspěl a v lize doma zvítězil počtvrté v řadě. Dalším soupeřem mu bude 3. února ve venkovním duelu Everton. Brentford o dva dny později vyzve Manchester City.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele