14. kolo
03.12.2023 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Crystal Palace (© AFP)

Kapitán Souček k další výhře West Ham nedotáhl. Při remíze s Crystal Palace asistoval Coufal

West Ham remizoval ve 14. kole Premier League na svém hřišti s Crystal Palace 1:1. K dalšímu úspěchu Kladiváře znovu nasměroval český reprezentant, tentokrát se ovšem místo Tomáše Součka, jenž nastoupil s kapitánskou páskou, zapsal do statistik asistencí na gól Vladimír Coufal. Ten tak zároveň dorovnal svého dlouholetého spoluhráče v počtu pomyslných kanadských bodů, když se podílel už na páté brance The Irons v ročníku. Radost mu ale nevydržela, jelikož po změně stran rozhodl o smírném výsledku Odsonne Édouard.

V Londýně se po uplynulém týdnu zase začala opěvovat forma Součka. Kapitán české reprezentace skóroval v pěti soutěžních duelech, z toho hned třikrát v dresu West Hamu, kde jeho zásah pokaždé znamenal vítěznou trefu. Otestovat sílu Kladivářů tentokrát přijelo Crystal Palace, kterému právě spolehlivý kanonýr scházel, neboť Orli vyhráli z předchozích šesti klání pouze jednou. Ve vzájemných zápasech těchto celků však nouze o góly nebývala, protože v posledních 12 případech se pokaždé prosadily oba týmy.

Blízko ke vstřelení úvodní branky měli v 11. minutě hosté poté, co se Édouard dostal ve vápně k odraženému míči, ke své smůle jej však poslal nad. Krátce nato se měnilo skóre na druhé straně hřiště. Skvělou práci Coufala u postranní čáry dokázal gólově zužitkovat Mohammed Kudus, který se po přihrávce českého zadáka trefil pohotovou přízemní střelou. Ve 28. minutě ale Coufal při rozehrávce chyboval, čehož mohl využít Jordan Ayew. Zkušený ghanský fotbalista však prudkou ranou rozezvučel pouze tyč za brankou The Hammers.

Do druhé půle vstoupili dobře hráči West Hamu, čehož mohli velmi brzy využít i ke změně skóre. Střílený centr Kuduse totiž skončil i díky počínání Součka v síti, radost domácích ale krátce nato pokazil zdvižený praporek. V 53. minutě navíc přišel pro Kladiváře trest za hrůzostrašnou rozehrávku Konstantinose Mavropanose. Tu vystihl Édouard a po navedení míče do dobré střelecké pozice přízemní ranou k tyči srovnal. Vedení domácím mohl vrátit ve vápně osamocený Emerson, jeho rána ale ohrozila pouze fanoušky za bránou Eagles.

Crystal Palace v malém londýnském derby určitě nezklamalo a získalo cenný bod. Orli se v příštím kole představí 6. prosince doma proti Bournemouthu, West Ham o den později navštíví Tottenham Hotspur Stadium.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

Plný zisk byl reálný, ale.... Po blbý chybě náhradníka za tajemnýho absentéra Zoumu (ví někdo něco?) jen bod. Doma! Přijdou ale těžší soupeři...

Začali jsme dobře, dali Kudusem veledůležitej gól - po dalším nádherným centru Cufa. Ale pak jsme už tradičně zařadili nižší rychlost a nechali soupeře hrát. A přišel ten trest.

Popravdě, mohli jsme vyhrát i prohrát.

Nám nesedí hra bez typickýho, kvalitního hroťáka (do teď asi jen Antonio). Bowen (určitě ještě ne ve svý kůži) tam byl ztracenej taky a viditelně nešťastnej. Nepomohl ani vcelku kvalitní výkon našich středopolařů včetně Cufa.

Popravdě - máme to náročný a asi platíme za účast v Evropě. Nejsme v tom ale první ani poslední.

Teď derby na hřišti hladovejch kohoutů. Jakýkoliv body beru všema deseti. Prosinec bude výživnej, o to víc mrzí dnešní ztáta. Tak tedy: COYI!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele