24. kolo
10.02.2024 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Ivan Toney (© AFP)

Brentford i díky dalšímu zásahu Toneyho vyplenil doupě Wolves

Hráči Brentfordu vyhráli ve 24. kole Premier League na půdě Wolves 2:0. Klíčový okamžik zápasu nastal ve 35. minutě, kdy se trefil Christian Norgaard. Na gól dánského středopolaře po změně stran navázal Ivan Toney, který se prosadil ve třetím ze čtyř zápasů, do nichž anglický forvard zasáhl po disciplinárním trestu. Vlci na trefy hostů reakci nenašli a doma vyšli střelecky naprázdno poprvé v ročníku.

Wolves se od února naladili na nezvykle ofenzivní notu. Ve dvou kláních nasázeli sedm branek, a zatímco tři do sítě Manchesteru United k bodům nevedly, čtyři góly na Stamford Bridge už předznamenaly vítězné oslavy. Brentford rovněž dvakrát plnil roli outsidera, v jeho případě z toho ale byly v obou případech porážky, což neodvrátila ani pokračující forma Neala Maupaye, jenž skóroval v pěti soutěžních duelech za sebou.

Právě Francouz mohl být tím, kdo se jako první zapíše do střelecké listiny. Po špatné rozehrávce brankáře Wolves Josého Sá hráči Brentfordu dostali míč až k Maupayovi, jehož hlavičku portugalský reprezentant vyrazil na roh. O chvíli později se v obrovské šanci zjevil Mathias Jensen, který ovšem nabídku Sergia Reguilóna z malého vápna trestuhodně zahodil. Krátce po půlhodině hry postupoval sám na bránu Maupay, vystřelil z bezprostřední blízkosti, ale s pokusem doprostřed brány neuspěl. Včely se dočkaly až v 35. minutě, kdy balon hlavou do brány tečoval Norgaard. V závěru první půle se parádním zákrokem blýskl Mark Flekken, jenž na tyč vyrazil nebezpečnou hlavičku Pedra Neta.

Svěřenci Garyho O’Neila sice v 50. minutě dostali balon za brankovou čáru, gól Craiga Dawsona byl však odvolán kvůli těsnému ofsajdu. Vlci v druhém dějství výrazně zlepšili svůj výkon a hnali se za vyrovnáním. Pablo Sarabia napřáhl zhruba z hranice pokutového území a svým pokusem směřujícím doprostřed brány donutil Flekkena předvést těžký zákrok. Na druhé straně vyzkoušel pozornost Sá Toney, ale rána letěla jen na Portugalce, který ji bez větších potíží zneškodnil. Angličan se přeci jenom prosadil krátce nato, když z voleje nepohrdl nabídkou od Vitalyho Janelta.

Brentford se tak na třetí vzájemné utkání od začátku roku 2024 připravil lépe a zvítězil. V příštím kole přivítá 17. února Liverpool, Wolves se tentýž den představí na hřišti Tottenhamu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele