10. kolo
28.10.2023 18:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Callum Wilson, Newcastle (© AFP)

Newcastle zklamání z Ligy mistrů nezažehnal, k vítězství jej nedovedly ani dva góly Wilsona

Wolves remizovali v 10. kole Premier League na domácí půdě s Newcastlem 2:2, a prodloužili tak ligovou sérii bez porážky na pět duelů. Straky se mohly z pohledu ofenzivy tradičně spolehnout na Calluma Wilsona, jenž nejprve otevřel skóre, na což v závěru úvodního dějství navázal proměněnou penaltou. Zaznamenal tak sedmý ligový gól. Svého produktivního střelce ale měli k dispozici také Vlci, v jejichž dresu rozhodl o konečné dělbě bodů Hee-Chan Hwang. Jihokorejský fotbalista se v této sezoně anglické nejvyšší soutěže prosadil již pošesté.

Kromě poslední porážky v Lize mistrů proti BVB musel Newcastle řešit další obrovskou nepříjemnost. Jeho rekordní letní posila Sandro Tonali totiž dostala kvůli skandálu s hazardními hrami 10měsíční zákaz hraní fotbalu. Pozitivem pro Straky byl alespoň fakt, že v lize neprohrály již pět utkání v řadě a s jednou z nejlepších obran v soutěži stále atakovaly přední příčky tabulky. Tentokrát se jim do cesty postavili Vlci, kterým se na jejich poměry dařilo, jelikož už třikrát po sobě neodcházeli ze hřiště jako poražení.

Diváci na Molineux Stadium sledovali od samotného začátku duel hraný ve vysokém tempu. Vstřelit první branku se podařilo úderem 22. minuty Wilsonovi, který po chybě domácího brankáře poslal nůžkami balon mezi tři tyče. Vlci dokázali najít odpověď ve 36. minutě, kdy si centr od rohového praporku z dílny Pedra Neta našel na zadní tyči Mario Lemina, jenž precizní hlavičkou vyrovnal. V nastavení prvního poločasu dostaly Straky možnost vzít si vedení zpět nařízením penalty v jejich prospěch. José Sá si na střelu Wilsona sice sáhl, gólu ale zabránit nedokázal.

Úvod druhého dějství patřil The Wanderers, kteří usilovali o srovnání kroku s týmem ze severovýchodu Anglie. Přestože měli ze hry daleko více než před pauzou, dlouho se jim nedařilo najít recept na kvalitní obrannou hru hostů. Povedlo se to až v 71. minutě Hwangovi, jenž obdržel geniální přihrávku od Totiho, následně si elegantním způsobem poradil s dobíhajícím obráncem a překonal gólmana.

Newcastle tak v nelehkém období dosáhl pouze na bod. Oba celky odehrají další ligový zápas 4. listopadu. Vlci změří síly se Sheffieldem, Straky vyzvou Arsenal.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele