18. kolo
26.01.2020 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Benfica porazila Paços a slaví patnáctou ligovou výhru v řadě

Úctyhodnou sérii v nejvyšší portugalské soutěži táhne Benfica, která vítězstvím 2:0 na půdě Paçosu Ferreira zaznamenala již patnáctý tříbodový zisk v řadě. Na obou gólech se podílel navrátilec v základní sestavě Rafa Silva.

Vývoj v úvodních minutách nijak nenasvědčoval, že se setkaly týmy z opačných pólů tabulky, přesto si první nebezpečnou šanci vypracovala Benfica, která dostala příležitost přímého volného kopu z nebezpečné pozice. K jeho exekuci se postavil Grimaldo a brankář Ribeiro měl co dělat, aby míč vyškrábl nad břevno. Po následném rohu se nejvýše dostal Vinícius a střelou hlavou trefil břevno.

V 17. minutě se početná skupina hostujících fanoušků radovala poprvé, ale pouze na chvíli. Rafa Silva vyslal průnikovou přihrávkou do jednoznačné příležitosti Viníciovi, který ještě našel Pizziho v lepší pozici před prázdnou bránou, ale Vinícius byl v momentě přihrávky v těsném ofsajdu.

Paços nechtěl být v ofenzivní aktivitě pozadu a sympaticky se tlačil dopředu. Ve 24. minutě vznikla po rohovém kopu skrumáž v pokutovém území Benficy a ke střele z voleje se dostal Ferreira, ale míč letěl těsně nad.

Hosté se nakonec dočkali až v závěru první půle. Dias na polovině hřiště využil otevřeného prostoru a přesnou přihrávkou našel Silvu, který se zasekávačkou zbavil Baixinha a přesným zakončením nedal Ribeirovi šanci. Vedení mohl ještě v poslední minutě prvního poločasu po krásné kombinaci Pizzi, ale jeho dělovku z voleje Ribeiro reflexivně vyrazil.

Hned v úvodu druhého poločasu Benfica udeřila podruhé. Obrana domácích nezachytila Diasův nákop a k míči se dostal Silva, který přízemním centrem našel Vinícia a brazilský útočník s přehledem stoprocentní šanci proměnil.

Paços mohl odpovědět hned o pár minut později, kdy Benfica opět špatně bránila rohový kop a z oblasti penaltového puntíku střílel z halfvoleje Diaby, ale Vlachodimos jeho střelu zpacifikoval.

V 54. minutě přidal Vinícius další branku po krásném centru Weigla, ale Brazilce i podruhé zradilo ofsajdové pravidlo. Druhý poločas ale již nenabídl tak dynamický průběh jako první a do jediné výraznější šance se dostal po Grimaldově přihrávce Seferovič, ovšem nedokázal z pár metrů trefit zcela odkrytou bránu. Benfica tak dokázal opět zvítězit a udržuje si komfortní náskok na čele ligové tabulky.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

I Benfika by mohla něco zahrát pro chudáčky z sk. Výhra hostu max. o jeden gol, pokud tedy vyhrají. Není vyloučeno něco většího.

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele