4. kolo
18.10.2020 21:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Benfica i přes dva neuznané góly hladce zvítězila na hřišti Rio Ave a vede ligu

Nadále stoprocentní je v letošním ligovém ročníku Benfica, která zvládla i čtvrté ligové utkání a na hřišti Rio Ave bez větších potíží zvítězila 3:0. Na druhé Porto a třetí Sporting tak mají Orli již po čtyřech ligových kolech náskok pěti bodů.

To, jak bude zápas probíhat, naznačily již úvodní minuty duelu, ve kterých Benfica svého soupeře okamžitě zatlačila. Už v 6. minutě poprvé prověřil brankáře Kieszka střelou z voleje Vertonghen, jenž nastoupil do utkání s ochrannou maskou.

Od střely belgického stopera uběhlo pouze pár vteřin a Rio Ave poprvé inkasovalo. Domácí zaváhali při rozehrávce a Silva měl dost času vyslat centr do otevřené obrany na Darwina, ten míč ještě prodloužil hlavou k Evertonovi, který zachoval chladnou hlavu, nestřílel a ještě předložil míč k zakončení Waldschmidtovi, jenž ve stoprocentní příležitosti nezaváhal a poslal hosty do vedení.

Domácí se snažili rozehrávat konstruktivně, ale nedokázali si poradit s vysokým napadáním útočníků Benficy. V 19. minutě obral Waldschmidt o míč váhajícího Borevkoviče a přihrál před prázdnou bránu Nuňézovi, který sice zakončil přesně, ale v momentě přihrávky se nacházel v ofsajdu. Uruguayského útočníka neuznaný gól nerozhodil a hned o deset minut později se přesunul do role nahrávače, když propíchl míč mezi obránci do běhu Waldschmidtovi, ale ani jeho trefa nebyla kvůli postavení mimo hru uznána.

Oba útočníci se úspěšné spolupráce se šťastným koncem dočkali až v poslední minutě první půle. Darwin v protiútoku zařadil nejvyšší možnou rychlost, prohnal se kolem obránce a přihrál na penaltu zcela volnému Waldschmidtovi, který opět nezaváhal navýšil vedení hostů.

Také po změně stran těžili hosté zejména z bídné rozehrávky obrany Rio Ave. Jednu takovou mohl potrestat v úvodu druhého dějství Darwin, ale jeho střela prosvištěla pouze vedle brány. Na druhé straně mohl utkání zdramatizovat Piazon, ale tváří v tvář brankáři Vlachodimosovi neuspěl.

Benfica si průběh druhého poločasu hlídala a do mnoha šanci domácí nepouštěla. Když už obrana Orlů zaváhala, nedokázali toho útočníci Rio Ave využít Po Piazonově nepovedeném zakončení selhal také Gabrielzinho, který prováhal ideální moment a do střely se mu položil Gilberto.

Hosté byli jednoznačně lepším týmem na hřišti a svou dominanci potvrdili ještě v závěru utkání. Silvův centr z pravého křídla sklepl střídající Seferovič hlavou na na penaltě volného Gabriela, který třetím gólem stvrdil suverénní výhru Benficy.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele