21. kolo
26.01.2014 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Catania slaví, Inter se zmítá v problémech

Po dnešním výkonu pravděpodobně ani ti nejzapřísáhlejší fanoušci milánského velkoklubu nebudou tvrdit, že Interu pouze chybí štěstí. Úpadek formy dokumentuje také dnešní tragický výsledek proti Catanii, která naopak slaví nečekaný bod.

Pro trenéra Waltera Mazzarriho a vlastně také přítomného čerstvého majitele Interu Ericka Thohira se bezpochyby jedná o velké zklamání. Přeci jen, málokdo by si představoval, že Inter ztratí body právě s posledním celkem celé soutěže. Také to ale ukazuje na hloubku kritické situace. Bývalý lodivod Neapole však má jasno, po utkání novinářům důrazně připomenul: "Jak každý ví, atmosféra je to, co dělá fotbal fotbalem. Moji hráči zažívají celý týden obrovský tlak na svou osobu a to jim neprospívá. Bylo by mnohem lepší, kdyby se diváci zaměřovali na pozitiva a motivovali tým tím správným způsobem. Jeden příklad za všechny, Jonathan a Ricky Alvarez vůbec nejsou stavěni na hru pod tlakem. Inter ale za poslední dva roky udělal jistá rozhodnutí a teď se musí poučit z jejich následku," reaguje Mazzarri. A co že ho tak rozladilo?

Vlastně to byla nesmírná pasivita v zakončení a také neschopnost udržení míče pod kontrolou. A když už se Inter dostal k nějaké větší šanci, včasný zákrok obranných řad zasáhl. Ospalé tempo první půle nijak nepodpořili ani hosté, kteří akceptovali pozici outsidera a nesnažili se s tímto faktem nic dělat. Inter tedy neměl příliš mnoho práce, ale na druhou stranu ani sám žádnou přesnější snahu nevyvíjel. Kromě několika centrů směrem k území brankáře Alberta Frisona se žádná akce nedočkala přesného zakončení a Frison mohl odpočívat.

O centry samotné nemuseli mít hráči Interu starost, těch létalo do pokutového území dost a dost. Ale nebyl zde nikdo, kdo by s tím počítal a popřípadě něco udělal. Větší drzost v zakončení, jistá míra sobeckosti a zdravá dravost - tyto atributy Nerazzurri jakoby zcela vypouštěli. Návštěvy Catanie na polovině soupeře se s přibývajícím časem také stupňovaly a Sloni začali být svému sokovi nepříjemně vyrovnaným oponentem. Kromě jediné rány Sebastiana Leta se ale ani brankář Samir Handanović strachem třást nemusel.

Jen dvě minuty po změně stran navíc mohli domácí prohrávat, což už by asi San Siro teprve neuneslo. Po chybě obrany se do zakončení dostal Gonzalo Bergessio, který však v pádu nestřílel přesně a lehce se dotkl tyče. Branková konstrukce dnes stála také proti další pohledné akci, na jejímž konci se objevil Rodrigo Palacio. Zkušený útočník ale míč poslal pouze do břevna! A jen o pár centimetrů výš, než bylo třeba, mířil opět Gonzalo Bergessio. Další minuty předznamenaly množství nepovedených centrů a nepřesných nahrávek, ani jednomu z týmů se nedařilo rozvinout nějakou přímočařejší akci.

Až pár minut před koncem zápasu si na centrovaný míč naběhl obránce Rolando a poslal jej do brány. V ní se ale skvělým zákrokem prezentoval Frison, který zachránil celý tým. Po centru Diega Milita se do brány nevešla ani hlavička Saphira Taidera. Catania se tedy protrápila až k senzačnímu bodu ze San Sira a Inter naopak může skrýt hlavu v dlaních.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Recoba Inter

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Divim se že ještě někdo věří ve výhru těch dřeváků

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele