21. kolo
24.01.2016 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Carpi zaskočilo Inter a body se dělí

Inter Milán si připisuje další povážlivé zaváhání. Dnes odpoledne nedokázal na domácí scéně porazit nováčka z Carpi a získává z utkání jen jediný bod. Domácí sice šli do vedení díky brance Palacia, ale v nastaveném čase druhé půle z rychlého brejku inkasovali.

Trenér Roberto Mancini vyslal do důležitého boje o tři body veškeré hvězdy, které měl k dispozici. Od prvních minut hráli Murillo, Handanović, Melo nebo Icardi, šanci pak dostali i hráči jako Martin Montoya nebo Juan Jesus s Rodrigem Palaciem. Hosté se spoléhali na pár veteránů jako brankáře Belece nebo obránce Zaccarda, do útoku se postavili Mbakogu a Mancosu.

Od prvních minut se právě Inter dostával častěji a snadněji do zakončení, kombinoval a velmi dlouho držel míč na svých kopačkách. Individuální kvalita byla nepochybně na jeho straně, ale ta ještě sama utkání nevyhrává. Po faulu na zkušeného Argentince Rodriga Palacia se k míči postavil Adem Ljajić a zkoušel prostřelit zeď, leč to se mu nepovedlo. Pohotovou a hlavně přesnou ránu záložníka Brozoviće si brankář Vid Belec pohlídal.

Domácí se dožadovali penalty po páru Maura Icardiho ve vápně Carpi, leč sudí Andrea Gervasoni byl neoblomný. Po dvaceti minutách se poprvé ozvalo také Carpi, které odmítalo být jen pozorovatelem dnešního duelu. Po nahrávce od Mbakogua se řítil do vápna Mancosu, který přetlačil obránce Tellese a tvrdě vypálil. Jenže Inter má v bráně zeď jménem Samir Handanović, který nezřídka kdy zachraňuje svůj celek.

Po pětadvaceti minutách málem Inter vedl, když centr od Adema Ljajiće vrátil před bránu Jeison Murillo a z brankové čáry jej musel vykopnout Romagnoli! U všeho důležitého, co Inter vpředu předváděl, byl Adem Ljajić. Také další centr tohoto srbského šikuly se snášel do vápna, kde si jej našel Murillo. Jeho hlavičku ještě usměrňoval Ivan Perišić, ale mířil těsně vedle tyče.

Inter se dočkal až před koncem první půle, když Ivan Perišić tvrdě vypálil a od Romagnoliho se míč odrazil k volnému Palaciovi. Ten byl ve správný čas na správném místě a dostal míč do brány - 1:0 pro Inter.

Pojistit vedení Nerazzurri mohl krátce poté ještě Ivan Perišić, který dostal skvělou nahrávku do vápna. Jenže přestřelil. A pak se Gervasoni smiloval i nad Interem, když ve vápně zahrál rukou obránce Murillo. Penalta se však nepískala. Pět minut po změně stran, kdy Inter opět aktivně tlačil svého soupeře před sebou, se k ráně odhodlal opět aktivní Ivan Perišić. Na svém místě však byl brankář Belec, který ránu vyrazil mimo!

Pak tempo hry trochu opadlo a povzbudila jej až akce Felipeho Mela. Zkušený Brazilec natáhl z větší vzdálenosti a brankář Belec měl hodně co dělat, aby jeho ránu vytěsnil mimo. Dvacet minut před koncem utkání se na hřiště místo Mancosua dostal Kevin Lasagna. Ten tak už jako přímý účastník sledoval, jak jeho spoluhráč Martinho prošel přes dva protihráče a nebezpečně vypálil.

Chvíli poté se míče ujal Ivan Perišić a obránci nováčka měli zase co dělat. Další centr zamířil do obrany Carpi po centru od Brozoviće, který našel nohu Felipeho Mela. Proti tomu zasáhl Belec a stejný hráč se stal hrdinou Carpi také o pár sekund později, když lapil dorážku Palacia! Následně Mirandu fauloval Lorenzo Pasciuti a musel odejít kvůli inkasované červené kartě.

Carpi dohrávalo v oslabení, ale to mu zřejmě vyhovuje. V nastavení totiž záložník Bianco vymyslel krásnou nahrávku na rozeběhnutého Kevina Lasagnu, který prostřelil prvního bránícího hráče i brankáře Samira Handanoviće a Carpi si vysloužilo bod!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 1

INTER BODUJTE do prd.....

Reagovat
smazaný uživatel

remiza Inter je marnej

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

doma proti Carpi

Reagovat
davered

Lasagna

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele