1. kolo
25.08.2019 20:45 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

Janov třikrát dorovnal defenzivně labilní AS Řím

Římané poprvé pod trenérem Fonsecou ukázali velmi dobrý výkon směrem dopředu, leč jejich vlastní stoperská dvojice hořela. Výsledkem byla divoká remíza 3:3, ze které m po právu větší radost Janov.

Římané byli velkým otazníkem. V nové sezoně bez osobností jako Totti, Monchi, Manolas nebo De Rossi, ti všichni už jsou minulostí. V současnosti hají barvy Giallorossi hráči jako Fazio, Pau López, Justin Kluivert nebo Zaniolo s Ünderem. Drtivá většina posil tedy začínala na lavičce. Na té hostující stál zkušený lišák Aurelio Andreazzoli, který má s Římem dlouhodobé vazby. Při své premiéře u Grifů se opíral o rychlost mladíka Kouamého nebo dravost střelce Pinamontiho.

Trenér Fonseca trval na tom, že jeho týmy se prezentují atraktivním fotbale, neustálými kombinacemi a napadáním s vysoce postavenou obranou. AS to od prvních minut do puntíku splňovalo. A hrozbou numero uno, jak tomu bylo už v přípravě, byl opět mladý Turek Cengiz Ünder.

Na toho směřovala jedna přihrávka za druhou a obránci Grifů s ním měli hodně práce. V šesté minutě se míče chopil Edin Džeko a poslal jej opět na Ündera. Ten měl proti sobě sice dva protihráče, ale oba dokázal obejít při svém manévru do středu vápna. Pak už mu zbývalo jen přesně zamířit a AS vedlo!

Jen o dvě minuty později vyslal Pellegrini parádní kolmicí do šance opět Ündera, který ale tentokrát těsně minul vzdálenější tyč. Když už se AS začalo pohodlně usazovat na polovině soupeře, přišel šok. Obrana Římanů zaspala po centru Criscita a Romero jej vrátil před bránu. Tam si seběhl talentovaný střelec Andrea Pinamonti a v ligovém debutu krásnou ranou srovnal.

Půlhodina hry utekla jako nic, když AS mohlo opět vést. Ünder vymyslel krásnou průnikovou nahrávku na Edina Džeka, jenže jeho pohotovou střelu vyrazil vybíhající brankář Radu mimo. Bosenskému kapitánovi to vyšlo až ve 30. minutě. Nejprve si skvěle zpracoval dlouhý míč od Pellegriniho. Jeden obránce, druhý a třetí, žádný problém. V pádu Džeko dokázal prostřelit i Radua a opět ukázal, jak důležitým článkem Fonsecovy sestavy může být.

Jenže radost Vlků nevydržela ani do konce poločasu. Po další chybě obrany se hnal zboku na bránu Paua Lópeze opět Pinamonti a ve vápně ho nesmyslně a typicky neohrabaně zkosil Juan Jesus. Dnes plnil roli pověstného dvanáctého hráče Janova. Sudí Calvarese sice musel déle uklidňovat hráče na obou stranách, ale nakonec se Domenico Criscito mohl postavit k penaltě, kterou se štěstím proměnil - 2:2.

Vlci asi nemohli zažít lepší start do druhé půle. Obrana na vodě, ale paradoxně to byl právě obránce, který Římu pomohl. Aleksandar Kolarov je známý jako skvělý exekutor standardních situací a dokázal to hned ve 49. minutě. Jeho parádně zahraný kop skončil těsně za čarou, než se vydal z brány ven, takže gól regulérně platil.

Dvacet minut před koncem utkání se ale chyby v obraně AS opakovaly, ačkoli už u toho nebyl Juan Jesus. Mladík Ghiglione našel perfektním centrem na zadní tyči nepokrytého Christiana Kouamého, který se krásně položil do hlavičky a srovnal na konečných 3:3!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele