33. kolo
21.04.2024 20:45 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Charles De Ketelaere (© AFP)

Monotónnost prvoligových měření sil Atalanty a Monzy udržely góly utlumených útočníků

Atalanta, která ovládla všechny tři předcházející prvoligové duely proti Monze, vyhrála ve 33. kole Serie A na hřišti tohoto soupeře 2:1. Úvodní gól měl ve 44. minutě na svědomí Charles De Ketelaere, jenž se na přelomu roku pyšnil fantastickou formou, avšak zásah na stadionu Brianteo se stal jeho prvním po více než dvou měsících. Od utkání hraného 11. února čekal na branku také El Bilal Touré, jeho vítězná trefa ze druhé půle byla však teprve druhou v ročníku. Tříbodový zisk udržel Orobici v kontaktu s AS Řím, který zaujímá poslední příčku zaručující místenku v dalším ročníku Ligy mistrů.

Bergamo přijíždělo do Monzy posilněno postupem do semifinále Evropské ligy přes Liverpool a stále živilo naději na první evropské finále v historii. V italské nejvyšší soutěži však Orobici neoplývali nejlepší formou, když v posledních sedmi zápasech dokázali zvítězit pouze jednou. Pomoci jim vylepšit umístění v Serii A mohl například Teun Koopmeiners, jenž vstřelil devět z posledních 11 ligových gólů na hřištích soupeřů.

O první vzruch se ve třetí minutě postaral hráč domácího celku Samuele Birindelli, který se ve vápně soupeře skácel k zemi, ale vyfasoval pouze žlutou kartu za simulování. Na druhé straně se krásným průnikem prezentoval Sead Kolašinac, důležitý zákrok si však připsal pozorný Michele Di Gregorio. Činit se ve 36. minutě musel i jeho protějšek Marco Carnesecchi proti střele Alessia Zerbina. Skóre tak otevřel až De Ketelaere přesnou hlavičkou po centru Ademoly Lookmana od rohového praporku.

Byl to právě Nigerijec Lookman, kdo po pauze jako první prověřil Di Gregoria. O vyrovnání se pokoušel v 69. minutě Matteo Pessina. Střela, kterou se prezentoval, však mířila vysoko. A tak přišla radost fotbalistů Bergama. Lookman si připsal další asistenci, když našel přesným pasem ve vápně Tourého a 22letý útočník střelou do horního růžku splatil důvěru trenéra. Naději dal bíločerveným v 89. minutě střídající Daniel Maldini, jenž vzal zodpovědnost na sebe, utekl protihráčům a zakončil k pravé tyči.

Atalanta tak opět porazila Monzu a drží se na příčkách zajišťujících Ligu mistrů. V dalším kole přívítá 28. dubna na domácím hřišti Empoli, Brianzoli se představí ve stejný den na stadionu Lecce.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Kocián

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele