1. kolo
20.09.2020 12:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radující se Lozano a Mertens (© AFP)

Parma dlouho odolávala, ale Mertens s Insignem ji nakonec zdolali

První duel nové sezony mají za sebou také celky Parmy a Neapole. Pohledný fotbal to zrovna nebyl, minimálně první půle zůstala daleko za očekáváním, ale nakonec Neapol díky větší individuální kvalitě slaví výhru.

Parma byla jedním z měst, kde diváci mohli na fotbal alespoň v omezené kapacitě. Po tak dlouhé době se hráči konečně dočkali tváří, které tolik potřebují k dobrým výkonům. Jenže ze začátku utkání rozhodně nebylo cítit, že by přítomnost fanoušků nějak zásadně nakopla obě jedenáctky. Naopak se hrálo v pomalém, loudavém tempu bez větších emocí a především bez šancí.

Neapol se snažila dostat utkání pod kontrolu, ale jak dobře věděla z minulosti, Parma není tým, proti kterému by se hrálo nějak snadno. Ofenzivní manévry Parmy se často odbývaly ve stylu Kucka nakopává míč na Corneliuse, který se vepředu snaží, ale většinou se nachází v ofsajdu. Partenopei se v kombinaci, která je po dlouhou dobu zdobila, ztráceli v nepřesnosti a své ataky nedokázali procpat zpravidla ani k vápnu.

Deset minut před koncem se alespoň nějaké emoce dostavily, když dle mínění hostí zahrál domácí kapitán Bruno Alves ve vlastním vápně rukou, leč sudí Mariani měl jiný názor a ruka dle něj byla jen nastřelená. První půli z pohledu Neapole tak uzavřel Hirving Lozano, který v poslední akci poločasu napálil jen couvajícího Iacoponiho.

Po změně stran už to bylo o poznání lepší. Trenér Gattuso zřejmě nechal naplno promluvit svou výbušnou povahu, kterou neztratil ani jako kouč. Parma se odvážila ke střele, kterou ze svých kopaček vypustil Juraj Kucka. Nemířil vůbec špatně, ale jeho rána přeci jen prolétla kousek nad bránou.

Misky vah se na stranu Neapole začaly silněji naklánět vlastně až v době, kdy se Gattuso odhodlal k první velké změně. Poslal na hřiště hráče, který si pomalu získává fanoušky Neapole a je odhodlán umlčet kritiky poukazující na jeho vysokou cenovku. Demmeho nahradil Osimhen a jen o tři minuty později se Neapol konečně ujala vedení. Nebyl to sice mladý útočník, ale co na tom. Lozanův centr se odrazil k nohám Driese Mertense a ten už si s podobnými situacemi umí poradit - 1:0.

O pět minut později mohla Neapol vést o dvě branky, jenže Insigneho ránu zastavila tyč za Sepeho zády. Další pas za obranu si sebral Osimhen, jenže zpracoval jej až příliš do běhu. Přesto se Neapol dočkala ještě jedné trefy. Definitivní podobu výsledku dal hostující miláček Lorenzo Insigne, který byl ve správnou chvíli na správném místě. Obrovský kus práce odvedl Lozano, který vypíchl míč směřující na obránce a hnal se s balonem do zakončení. Jeho ránu z úhlu Sepe ještě vyrazil, ale dorážku Insigneho už prostě mít nemohl.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com, goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele