20. kolo
27.04.2022 20:15 CET
4 : 4
(2:2)

Reportáž

Saša Lukić (© AFP)

Penalta střídala penaltu. Bláznivý duel nerozsekla ani Zimova ruka

Turín FC potvrdil svou dobrou formu a v góly napěchované dohrávce 20. kola Serie A uhrál s Atalantou bod za remízu 4:4. Býci však z výsledku nemohli být příliš šťastní, jelikož ještě v 77. minutě vedli o dvě branky. Za domácí ovšem odehrál snový zápas Luis Muriel, jenž se podílel na všech trefách svého týmu. Kromě úvodní branky a dvou asistencí zaznamenal kolumbijský útočník také srovnávací gól, který mu nabídl zaviněnou penaltou David Zima, jenž za hosty odehrál 84 minut.

Atalanta konečně udělala radost svým fanouškům, když v minulém kole prolomila sérii pěti soutěžních klání bez vítězství a porazila Venezii 3:1. Do cesty se jí tentokrát postavil Turín, jemuž se v posledních týdnech poměrně dařilo. Býci totiž již čtyři utkání v řadě neprohráli, o body dokázali obrat i AC Milán či Lazio.

A hosté si svou dobrou formu přinesli i do úvodu tohoto duelu. Už ve čtvrté minutě se uvolnil na kraji hřiště Dennis Praet, navedl si balon do vápna a vyslal výbornou křižnou přihrávku na Antonia Sanabriu, který z bezprostřední blízkosti uklidil míč do odkryté branky. Náskok ovšem Turínu nevydržel dlouho. Po čtvrthodině hry byl Davide Zappacosta ve vápně podražen Ricardem Rodríguezem a následoval pokutový kop. K exekuci si stoupnul Muriel a šibalskou střelou doprostřed brány vyrovnal. Atalantu vstřelený gól nabudil a ve 23. minutě skórovala podruhé. Muriel zahrál rohový kop po zemi na hranici pokutového území, kam si naběhl Marten de Roon a pumelicí z první prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Finální podobu výsledku první půle dal ve 36. minutě Saša Lukič, který se postavil k penaltě nařízené za faul na Sanabriu a perfektní střelou k pravé tyči znovu srovnal stav zápasu.

Druhá půle začala pozvolněji a na šanci si diváci museli počkat do 63. minuty. Rafael Tolói spolkl protihráči kličku i s navijákem a podrazil jej v pokutovém území. I k druhé penaltě se postavil Lukič, který sice na druhou stranu, ale stejně suverénně proměnil znovu. Bláznivé utkání pokračovalo a o čtyři minuty později vedl Turín o dvě branky, to když si prudký centr Sanabrii smolně srazil do brány Remo Freuler. Odpověď Bergama přišla v 78. minutě, když se po nádherné kolmici Muriela prosadil střelou na bližší tyč Mario Pašalič. A o pět minut později bylo znovu vyrovnáno. Zima zahrál neohrabaně ve vlastním pokutovém území rukou a čtvrtou penaltu v zápase s přehledem proměnil Muriel. Další branky už se diváci nedočkali, a proto se celky rozešly smírně.

Fotbalisté Atalanty tedy nedokázali prolomit své nepříznivé výsledky na domácí půdě a ze zápasu si odnesli pouze bod. Své zaváhání se budou snažit napravit 2. května v dalším ligovém duelu proti rozjeté Salernitaně. Turín o den dříve svede souboj s Empoli.

Autor: Livesport.cz / Moris Hyršl

Komentáře (1)

Přidat komentář
Largo

Dobrej mač

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele