základní část, 11. kolo
22.10.2022 18:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Brahim Díaz (© AFP)

AC Milán bez problému porazil Monzu

Dvě branky Brahima Díaze a zásahy Divocka Origiho a Rafaela Leãa znamenaly výhru 4:1 nad Monzou. AC Milán na San Siru potvrdil roli velkého favorita a před důležitou cestou do Chorvatska se nejenže gólově naladil, ale získal povinné tři body.

AC Milán čeká v týdnu veledůležité utkání Ligy mistrů v Záhřebu a trenér Stefano Pioli neváhal výrazně pošetřit sestavou. Prostor tak dostali převážně hráči, kteří naskakují z lavičky a ani to převaze Rossoneri nezabránilo. Zápas doprovázela ještě jedna zvláštnost a sice, že Monzu vede dvojice Silvio Berlusconi - Adriano Galliani.

Monza držela na San Siru nerozhodný stav jen do šestnácté minuty, než rozkmital své rychlé nohy Brahim Díaz a přes polovinu hřiště zakončil sólo vedoucí brankou. Hosté mohli odpovědět, avšak Carlos Augusto sám z malého vápna trefil hlavou jen Tatarusanua. Milánští v pohodovém tempu ještě do poločasu zvýšili a znovu to byl Brahim Díaz. Ten se ve vápně obtočil s balónem a přesnou ranou k tyči uklidnil milánské Tifosi.

Hosté ohrožovali milánskou branku jen sporadicky a po změně stran se museli nadále bránit. Ve 48. minutě spálil velkou šanci i Ante Brebić a dobrou práci přitom odvedl Di Gregorio. Po hodině hry se konečně prosadil v milánském dresu i Divock Origi. Belgický útočník přišel v létě z Liverpoolu a zatím mu pšenka nekvetla. V tomto utkání nicméně vstřelil krásnou branku, když z hranice vápna trefil neomylně pravý horní roh.

Monza to sympaticky nezabalila a odměnou jí byla kontaktní branka. Filippo Ranocchia trefil krásně volný přímý kop a Tatarusanu plachtil vzduchem k tyči marně. Nováčka premiérová branka na San Siru povzbudila a Ranocchia měl dokonce další volný přímý kop, po kterém tentokrát trefil jen zeď, a následně Gytkjaer v dobré pozici vůbec netrefil. Monza se v tu chvíli nastěhovala před rumunského brankáře a ten si připsal další zásah při střele Ciurryho.

I přes chvilkovou převahu Monzy měl milánský celek zápas pod kontrolou a v 84. minutě zvýšil už na 4:1. Po chybě Antova pronikl do vápna Theo Hernández a zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Rafaela Leãa! Pátý gól odmítl už v nastavení De Ketelaere, a tak se Rossoneri spokojili s konečným výsledkem 4:1.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nějak se mě nechce věřit tomu , že by ACM získal v následujících třech zápasech doma plný počet bodu. Už tento se mě zdá být podezřelý. Tip výhra domácího týmu o jeden gol.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě 2 pokusy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele