základní část, 15. kolo
13.11.2022 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Nemanja Matić (© AFP)

AS Řím opět selhal, Turín si odváží remízu

AS Řím opět selhal a doma dokázal v posledním duelu před pauzou jen remizovat s turínským FC. Šancí bylo na obou stranách požehnaně, ale domácí začali hrát efektivně opět až s navrátilcem Dybalou na trávníku.

Římané doma chtěli potěšit nabitý stánek, který jeho příznivci již po sedmnácté v sezoně zaplnili do posledního místečka. Herně se ale AS dlouhodobě neukazuje jako tým, který by si takovou návštěvnost zasloužil a platí to zejména pro jeho formu ve Věčném městě. Ani dnes nezačalo AS hrát aktivně hned od prvních chvil.

Naopak, první větší šanci si připravil jako již tradičně bývalý hráč římského klubu, Antonio Sanabria. Ten se dokázal odpoutat od bránícího hráče, jenže pálil ve velké šanci těsně nad bránu Ruie Patrícia. Domácí si první šanci vypracovali vlastně díky chybě turínské obrany, která namazala Abrahamovi. Jenže zakončení Zaniola poslalo míč těsně nad bránu.

Naděje svitla domácím fanouškům ve 24. minutě, kdy záložník Ricci zahrál po rohovém kopu ve vlastním vápně rukou. Jenže sudí Rapuano penaltu po shlédnutí videa odvolal - šlo o přirozený pohyb horní končetiny. Ke konci první půle se do šance prodral obránce Mancini, který však jen těsně minul zadní tyč.

Jedna z klíčových situací nastala v 55. minutě. Střídající Singo dostal od domácích obránců až příliš času k centru, na něj si naskočil záložník Karol Linetty a poslal hlavou hosty do vedení!

AS začalo nějak smysluplně hrát až v momentě, kdy byl na place Paulo Dybala. Jeho první rána ale skončila jen v rukavicích pozorného Milinkoviće-Saviće. Domácí se hnali za vyrovnáním a velkou šanci představoval faul Djidjiho ve vápně, po němž následovala penalta. Jenže Belotti potvrdil neformu a poslal ji jen do tyče! AS se nicméně dočkalo aspoň bodu, když Dybala napálil míč do břevna, od něj se balon odrazil k Matićovi a na jeho dělovku už ani Milinković-Savić neměl nárok - 1:1.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele