základní část, 2. kolo
22.08.2022 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Chris Smalling (© AFP)

AS Řím díky Smallingovi těsně porazilo houževnatého nováčka

Římané mají další tři body, ale pořádně se na ně nadřeli. Sice doma dokázali zasypat brankáře Radua střelami, ale za jeho záda prošel míč jen v jednom případě. Hrdinou utkání se z jejich pohledu stal stoper Chris Smalling. Zeď na jedné straně, střelec na straně druhé.

Fanoušci AS Řím momentálně neprožívají ideální chvíle, protože očekávaný záložník Wijnaldum, který měl zvednout kvalitu záložní řady AS, vypadl kvůli zranění možná až do konce tohoto roku. A ani začátek dnešního utkání se z hlediska giallorossi neodvíjel zrovna nejlépe. Šancí si sice domácí Vlci dokázali vytvořit dost, ale finální fáze dost vázla. Především agilní Zaniolo řešil některé situace velmi špatně.

Když už byla překonána obrana Cremonese, zaskočil za ni dnes jistý Ionut Radu. Ten si poradil s pokusy Zaniola a následně i Dybaly. I brankář Rui Patrício se posléze dostal do utkání, protože se natahoval k tyči, aby aspoň očima vytlačil povedené Dessersovy nůžky mimo svou bránu.

Vlkům dnes moc věcí nevycházelo a krátce před koncem první půle se navíc při dopadu zranil Zaniolo, který musel okamžitě střídat. Nástup do poločasu druhého se lépe povedl hostům. Opět agilní Cyriel Dessers přetlačil v souboji Manciniho a z otočky napálil míč do břevna Patríciovy brány! Deset minut poté pálil po povedené akci na jeden dotyk El Shaarawy do břevna a z dorážky zase mířil mimo Dybala.

Smůly mělo AS kopec, ale nakonec ji zvládlo prolomit. Pellegriniho rohový kop usměrnil Chris Smalling do protipohybu Radua a Římané už do konce utkání s vypětím sil vedení udrželi.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (5)

Přidat komentář
tadko97

Poďme Mou 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tipsport to vidí max. o 3 goly. 5,79-o 4 a více, 5,44-přesně o 3 goly .

Reagovat
Houfi

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledok 1:0 proti nováčikovi je dosť skresleny ale som rád že tie šance sú a vieme si ich vytvoriť..otázka je či ich budeme mat aj proti silnejším mužstvám...trocha ma desi že v tomto zápase nedostali priestor mladší hráči,ale sezóna je dlhá...FORZA ROMA ďalší zápas dávam na tiket počet gólov max 2,5..už to prísť musí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele