základní část, 11. kolo
23.10.2022 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Marko Arnautović (© AFP)

Boloňa si poradila s Lecce

Boloňa rozhodla o osudu utkání už v prvním poločase, když se střelecky prosadili Marco Arnautović a Lewis Ferguson. Lecce na to po celou dobu utkání nedokázalo zareagovat a z Renato Dall'Ara se vrací s nepořízenou.

Utkání mělo poměrně hektický začátek a není tak divu, že už se po dvanácti minutách měnilo skóre. Gendrey se ve vlastní šestnáctce provinil faulem a sudí nařídil ve prospěch domácích pokutový kop. Marco Arnautović si vybral levý dolní roh, zatímco Falcone skákal na opačnou stranu. Rossoblu vedoucí branka nakopla a Lecce se musel nadále bránit. Dominguézova rána nebyla tolik razantní, aby nadělala Falconemu větší potíže a Posch zase hlavičkoval přímo do míst, kde brankář Lecce operoval. Ve 35. minutě Boloňa zvýšila na 2:0. Rohový kop zahraný na přední tyč si našel hlavičkující Lewis Ferguson a v tomto případě byl Falcone krátký.

Boloňa měla utkání skvěle rozehrané a hosté se nemohli dostat do tempa. Přesto měli ve druhém poločase možnost snížit a tím zápas zdramatizovat. V 51. minutě hlavičkoval těsně vedle Baschirotto!

V závěrečné desetiminutovce odmítl definitivní pojistku Riccardo Orsolini a hned vzápětí i Stefan Posch. To už hrálo Lecce vabank, ale ani hra na riziko hostům nevyšla. Boloňa doma nezaváhala a získala důležité tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele