34. kolo
28.04.2024 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Thiago Motta (© AFP)

Oslabená Bologna vydřela proti Udinese cenný bod v boji o Ligu mistrů

Bologna remizovala ve 34. kole Serie A s Udinese 1:1. Pro domácí tým se zápas nevyvíjel dobře, když inkasoval v nastavení první půle po zakončení Martina Payera a navíc dohrával bez vyloučeného Sama Beukemy. Rossoblu však potvrdili fantastickou domácí formu a v závěrečných minutách vyrovnali zásluhou Alexise Saelemaekerse. Jedinými týmy, které tak Bolognu doma porazily, zůstávají oba milánské velkokluby.

Bianconeri měli za sebou nezvyklou dohrávku, když proti AS Řím dokončovali kvůli kolapsu obránce Evana Ndicky jen závěrečných 23 minut. Navzdory krátkému času se jim nepodařilo udržet nadějný remízový stav, a tak si připsali už třetí prohru v řadě. Bídné formy Udinese chtěla využít Bologna, jejíž poslední konfrontace přišla také proti římskému velkoklubu, na rozdíl od Zeber si však dokázala připsat plný bodový zisk.

Ačkoliv oba týmy dělilo před utkáním propastných 34 bodů, do herního projevu se to žádným výrazným způsobem nepromítlo. Fotbalisté Bologni před domácími fanoušky sice drželi většinu času míč na svých kopačkách, přes zformovanou defenzivu Udinese se ale jen těžko prosazovali. Vše již nasvědčovalo tomu, že se do kabin půjde za nerozhodného stavu. Z ojedinělé šance se ale po zmatcích v obraně Rossoblu prosadil Payero.

Podle očekávání se po pauze svěřenci Fabia Cannavara stáhli do hlubokého defenzivního bloku, ve kterém bránili svůj cenný náskok. Směrem dopředu se spoléhali především na rychlé protiútoky, kterými soupeři značně komplikovali život. To se naplno projevilo v 64. minutě, kdy po nešetrném zastavení jednoho z brejků viděl druhou žlutou kartu obránce červenomodrých Beukema. Hráči Bologni se ale i přes nevýhodu jednoho muže v poli nehodlali vzdát. Srovnání zařídil před koncem z volného kopu Saelemaekers, který svou střelou dokonale zaskočil brankáře Bianconeri Maduku Okoye.

Bologna si udržela měsíc a půl trvající neporazitelnost, ale tentokrát získala jen bod. Rossoblu zamíří v dalším kole 3. května do Turína, Udinese přivítá o tři dny později Neapol.

Autor: Livesport.cz / Adam Vyhnálek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele