základní část, 12. kolo
31.10.2022 18:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Nicolo Zaniolo (© AFP)

Oslabený Hellas opět padl, závěr zápasu zvládlo lépe AS

Fotbalisté Verony prohráli už sedmý duel v řadě a s jejich šancemi na záchranu to vypadá bledě. Dnes navečer hráli po většinu utkání s AS v početním oslabení a to byl velký faktor pro AS, které v záběru dokázalo otočit vývoj utkání.

Hellasu se letos vůbec nedaří, ale právě proti AS vyhlížel lepší časy. Hellas je totiž jedním z pouhých tří týmů v první lize, které José Mourinho nedokázal ještě ani jednou porazit! A ani dnes nezačínala jeho anabáze zrovna ideálně. Aktivitou totiž hýřili právě domácí a AS spíš čekalo, s čím soupeř přijde.

O první zajímavou situaci se postaral útočník Thomas Henry, který nejprve prověřil brankáře Riuie Patrícia a následně došlo ve vápně ke kontaktu, což ale sudí Sacchi jako faul na Faraoniho neposuzoval. AS vyčkávalo, ale mohlo udeřit jako první. Po rychlé kombinaci s Karsdorpem si za obranu naběhl Tammy Abraham a dokázal se vyhnout i brankáři Montipovi. Jenže opět potvrdil žalostnou formu a napálil míč z úhlu jen do tyče!

A domácí celek trestal. Bocchettiho svěřenci zahrávali ve 27. minutě první rohový kop a balon se dostal na hranici vápna k Faraonimu. Ten razantně vypálil do klubka hráčů, od nějž se míč odrazil k Pawlu Dawidowiczovi a zkušený Polák dokázal míč tečovat k tyči, u níž byl Patrício pozdě - 1:0 pro Hellas.

Právě Dawidowicz ale svému týmu cestu za třemi body hodně zkomplikoval. Deset minut před koncem první půle totiž úplně zbytečně skopl Zaniola a byl po právu vyloučen. To ale nebyla jediná rána, s níž se Bocchettiho tým musel popasovat. Záložník Taméze totiž hloupě přišel o míč, který mu čistě uzmul Camara. Dravý záložník postupoval do vápna a v něm oslovil volného Abrahama. Angličanova rána sice opět zamířila do tyče, ale od ní se míč odrazil k volnému Zaniolovi, který už se nemýlil.

Během druhé poloviny utkání trenér Mourinho několikrát vystřídal, ale dlouhou dobu se to na hře nijak neprojevovalo. AS jako by nevědělo, jak hrát. Nakonec však rozhodli právě střídající hráči. Sedm minut před koncem Matić trefil hlavou břevno, ale v 89. minutě si to vychutnal. Ač sám není rychlík, rozhodl se prokličkovat až do vápna a nahrál zpět do druhé vlny. Tam si naběhl střídající mladíček Volpato, který krásnou ranou dal gól na 2:1.

Mladý hráč, jehož agentem je agentura Francesca Tottiho, dal Hellasu svůj druhý gól v kariéře první ligy. A přidal k tomu ještě jednu asistenci. Ve druhé minutě nastavení totiž poslal do uličky míč na nabíhajícího El Shaarawyho, jenž si ladně obhodil brankáře Montipa a pak zakončil.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
tadko97

Zmiešané pocity..Hra je hrozná, víťazstvá utrápené. Modlím sa za výhru.

Tip: 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele