základní část, 30. kolo
14.04.2023 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Lazia (© AFP)

Lazio si upevnilo druhou příčku jasnou výhrou v La Spezii

Hráči Lazia se přiblížili účasti v Lize mistrů pro příští rok, když si výhrou v La Spezii upevnili stávající druhou příčku. Biancocelesti neměli s domácími slitování a nakonec zvítězili rozdílem tří branek. V dresu hostů se prosadili Ciro Immobile, Felipe Anderson a Marcos Antônio.

Lazio bylo před pátečním utkáním jasným favoritem, ovšem Spezia chtěla využít domácího prostředí a přilepšit si v boji o záchranu. Hosté zase chtěli potvrdit druhé místo v tabulce i vynikající formu.

Hned v úvodu mohla Spezia udeřit, kdyby Bourabia po přihrávce z pravé strany neorazítkoval břevno. Při brankáři Provedelovi stáli všichni svatí, a to mělo Lazio ještě štěstí ve 12. minutě, kdy rovněž ve vyložené pozici těsně minul Nzola. Minimálně začátek zápasu byl ze strany Biancocelesti hodně rozpačitý, ale aktuálně druhý tým Serie A se otřepal a po půlhodině hry se ujal vedení. Ampadu se riskantně vrhl pod nohy Felipemu Andersonovi a po faulu na jeho osobu sudí odpískal pokutový kop. Ciro Immobile ho jasně proměnil a nasměroval Lazio k vítězství.

Spezia měla na odpověď spoustu času, nicméně Lazio se dostalo do herní pohody a ještě před koncem poločasu mohlo náskok navýšit, kdyby Luis Alberto z hranice šestnáctky neminul zařízení. Sarriho svěřencům se vydařila akce až krátce po změně stran, kdy po pohledné kombinaci uklidil balón do sítě Felipe Anderson.

Domácím nebyla přána ani kontaktní branka a povedenou střelu Ekdala vyrazil Provedel. Na druhé straně zase trefil jen boční síť Milinković-Savić. Lazio už mělo hru pod kontrolou a byla otázka času, kdy definitivně rozhodne. V 84. minutě uviděl druhou žlutou kartu Ampadu a oslabenou Spezii dorazil třetí brankou v poslední minutě zápasu Marcos Antônio, který proměnil samostatný postup na brankáře Dragowského.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele