2. kolo
26.08.2023 20:45 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Olivier Giroud (© AFP)

V Miláně opět zářily bývalé hvězdy Chelsea. O tradiční porážce Turína rozhodl znovu Giroud

AC Milán porazil ve druhém kole Serie A 4:1 Turín FC. Ke třem bodům Rossoneri opět velkou měrou přispěli bývalí spoluhráči z Chelsea. Skóre otevřel gólovou střelou Christian Pulisic, jemuž před odkrytou síť nahrával Ruben Loftus-Cheek. Vítěznou trefu pak, stejně jako v předchozích dvou vzájemných duelech hraných v Lombardii, zařídil proměněnou penaltou Olivier Giroud, jenž po změně stran zaznamenal ze stejné situace i druhou svou branku. Defenzivní zmar hostů, kteří natáhli šňůru bez výhry na hřišti Miláňanů na neuvěřitelných 28 zápasů, sledoval z lavičky český obránce David Zima.

Rossoneri si na startu nového ročníku Serie A odvezli výhru z Bologni, a navázali tak na výbornou formu z konce minulé ligové sezony, v níž z posledních 11 klání prohráli jediné. V duelu s Chrty zazářil především Giroud, jenž rozhodl také poslední vzájemné utkání s "Býky". Ti naopak s úvodním zápasem spokojení být nemohli, jelikož s nováčkem z Cagliari brali po bezbrankové remíze jen bod. Na San Siru navíc Turín porazil AC naposledy v roce 2000 v italském poháru.

Jako první zahrozil už po pár minutách celek z Milána. Rafael Leão našel centrem na zadní tyči Pulisice, který se ale ve výhodné pozici nedokázal prosadit. Gólový účet utkání tak otevřel ve 33. minutě Pulisic. Po rychlém brejku se ve výhodné pozici objevil Loftus-Cheek, jenž ještě elegantně naservíroval míč před prázdnou bránu právě pro amerického reprezentanta.

Turín vyrovnal o pouhé tři minuty později. Střílený pas Pietra Pellegriho uklidil mimo dosah Mikea Maignana pohotovým zakončením Perr Schuurs. Ve 43. minutě se po nešťastné hře rukou Alessandra Buongiorna v pokutovém území kopala penalta a Giroud jeho prohřešek bez problému potrestal. Na konci poločasu ještě přibalil "Býkům" jeden gól do šatny po krásné přihrávce Leãa krajní bek Theo Hernández.

První, kdo se mohl po výměně stran zapsat mezi střelce, byl v 57. minutě Loftus-Cheek. Anglický záložník postupoval z pravého kraje sám na bránu, následný pokus doprostřed však zneškodnil Vanja Milinković-Savić. Šance domácího celku rychle přibývaly a v jedné z nich pálil Pulisic těsně nad. V 65. minutě byla po konzultaci s videorozhodčím nařízena další penalta pro hráče v černo-červených dresech. K té se opět postavil spolehlivý exekutor Giroud a neomylně poslal AC do tříbrankového vedení. Milánští zkušeně kontrolovali průběh hry až do závěrečného hvizdu a žádné zaváhání na cestě za vysokou výhrou už nepřipustili.

Rossoneri tak znovu neztratili a připsali si další výhru. V příštím kole se utkají s římským AS, Turín o dva dny později změří síly s Janovem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele