18. kolo
30.12.2023 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Christian Pulisic (© AFP)

Sassuolo nezastavilo strmý pád tabulkou ani v Miláně. Ofenzivní zmar AC prolomil Pulisic

AC Milán zvládl utkání 18. kola Serie A, v němž porazil Sassuolo nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Bezbrankový stav dokázal po ofenzivním trápení změnit až v 59. minutě domácí Christian Pulisic, jenž zblízka prostřelil soupeřova brankáře. Rossoneri tak v lize před vlastními fanoušky zvítězili počtvrté v řadě a pojistili si třetí příčku. Hosté naopak prohráli z posledních pěti zápasů hned čtyřikrát a nadále zůstávají nepříjemně blízko sestupovému pásmu, od kterého je dělí pouze dva body.

Milánští naposledy pouze zachraňovali remízu proti poslední Salernitaně, a suverénní duo Inter a Juventus se jim tedy znovu o kousek vzdálilo. Při nepovedeném vystoupení navíc nejméně na měsíc přišli o oporu defenzivních řad Fikaya Tomoriho. To představovalo velký problém pro už tak nepříliš pevnou obranu, která byla mezi nejlepší šestkou soutěže s 20 inkasovanými góly vůbec nejhorší. Ještě o poznání méně se ale dařilo Sassuolu, jelikož hosté od konce září zvítězili v lize jen jednou.

Lepé do utkání vstoupil milánský favorit, který se také v osmé minutě dočkal po střele Ismaëla Bennacera první branky. Avšak vzhledem k tomu, že jí předcházel několikametrový ofsajd Oliviera Girouda, nemohla být uznána. Útočná potence Milánských byla nadále mizerná, v držení míče a mírném tlaku se domácí střídali s hráči Sassuola, přičemž ani jeden celek si nedokázal vytvořit větší šance. Další vzrušení tak přišlo až po půlhodině hry, kdy dostal přihrávku za obranu Rafael Leao, který prostřelil brankáře, ovšem opět si nepohlídal ofsajdovou linii a jeho gól se do statistik také nezapsal.

Ani změna stran příliš atraktivity nepřinesla. První střelecký pokus zpoza vápna vyzkoušel Jeremy Toljan, mířil ale do rukavic gólmana. Na regulérní branku si tak ochozy musely počkat téměř hodinu, když Bennacer našel krásnou přihrávkou za obranu Pulišiče, jenž se z malé vzdálenosti nemýlil. V závěru bylo znát, že domácím hubený náskok stačí a ve zbývajícím čase si ho bez problémů pohlídali.

AC Milán tak napravil předešlé zaváhání a zvítězil. V příštím ligovém kole nastoupí 7. ledna proti Empoli, Sassuolo přivítá o den dříve Fiorentinu.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele