24. kolo
11.02.2024 15:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Warren Bondo (Monza) a Suat Serdar (Hellas) (© AFP)

Monza s Veronou neusušily zvlhlý střelný prach ani při vzájemném střetu

Monza remizovala ve 24. kole Serie A s Veronou 0:0. Vyrovnanému duelu vládly defenzivy, a průměr vstřelených gólů na zápas zůstal tak u obou týmů pod hranicí jedné branky. Žlutomodří tedy znovu na výhru na cizím stadionu nedosáhli, přesto se díky získanému bodu alespoň dotáhli na 17. Udinese, jehož pozice by znamenala udržení v nejvyšší soutěži. Domácí si již devátou dělbou bodů v ročníku upevnili pozici v klidném středu tabulky.

Monza po tvrdých porážkách s Interem a Empoli zabrala, když nejprve předčila Sassuolo a poté remizovala s Udinese. Klíčovou roli v obou vydařených duelech sehrál brankář Michele Di Gregorio, jenž zaznamenal dvě čistá konta. Proti Veroně navíc byli domácí favority, když žlutomodří zvítězili na venkovním hřišti v této sezoně pouze jednou, a to v prvním kole.

Přesto Scaligeri vstoupili do utkání nebojácně, již ve třetí minutě se zkušený srbský záložník Darko Lazovič dostal k zakončení a technickou střelou jen těsně minul pravou tyč. O dvě minuty později se krátce radovali domácí příznivci, Lorenzo Colombo byl však při své trefě jednoznačně v postavení mimo hru. Svou pozici naopak dobře vyměřil Andrea Colpani, s jeho akrobatickým zakončením si ovšem poradila jednoznačná jednička žlutomodrých Lorenzo Montipo. Mnoho výrazných šancí ale vyrovnaná první půle nenabídla, oba týmy se musely spokojit s jediným pokusem mezi tři tyče.

V 64. minutě se druhému ohrožení soupeřovy brány přiblížili hosté, Suat Serdar však svému pokusu zpoza vápna dal přílišnou razanci a cíl přestřelil. O chvíli později nařídil hlavní sudí Davide Massa po zákroku slovenského záložníka Ondreje Dudy pokutový kop, díky intervenci videorozhodčího byla ovšem penalta odvolána a pískán byl naopak nedovolený zákrok Monzy. Ani jeden z celků bohužel ve druhém poločase už znovu branku soupeře neohrozil.

Lombarďané tak podruhé za sebou remizovali. V dalším kole je čeká 18. února souboj s AC Milán, Verona o den dříve bude hostit Juventus.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele