1. kolo
21.08.2023 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Olivier Giroud (© AFP)

AC zafungovala exlondýnská spolupráce. Giroud proti Bologni předvedl „neobvyklý“ kousek

AC Milán vstoupil do nového ročníku Serie A výhrou na hřišti Bologni 2:0. Rossoneri nakročili za tříbodovým ziskem již během první půlhodiny, kdy jim dvoubrankový náskok zajistila dvojice bývalých hráčů londýnské Chelsea. Na Oliviera Girouda, který si otevřel gólový účet v novém ročníku svým vůbec prvním gólem pravou nohou v dresu Rossoneri, navázal Christian Pulisic, jenž se prosadil hned při soutěžní premiéře v dresu velkoklubu z Lombardie.

Úvodní kolo italské nejvyšší soutěže připravilo Bologni do cesty velmi složitou překážku v podobě milánského AC. To bylo pro celek z města proslaveného špagetami za poslední roky velmi neoblíbeným soupeřem, jelikož Rossoblu naposledy triumfovali ve vzájemném duelu v lednu 2016. Do karet domácím nenahrávala ani situace kolem Marka Arnautoviće, který před začátkem sezony zamířil na hostování do Interu.

Předzápasové předpoklady se začaly v Pádské nížině naplňovat poměrně brzy. V 11. minutě poslal dlouhý centr na zadní tyč Pulisic, kde ho s vypětím všech sil stihl Tijjani Reijnders vrátit před branku. Tam byl již připraven tradiční zabiják milánského celku Giroud, který placírkou na bližší tyč poslal AC do vedení.

Bologna mohla brzy srovnat, Lewis Ferguson ale svou ranou rozvlnil pouze boční síť. Lekce z efektivity pak přišla pro domácí ve 21. minutě, kdy si Pulisic narazil míč se Giroudem a po krásné střele z hranice vápna na vzdálenější tyč navýšil náskok Rossoneri.

Zkraje druhé půle upadl v pokutovém území Riccardo Orsolini, píšťalka hlavního sudího však zůstala i přes zjevný odpor obecenstva v klidu. V 54. minutě mohl naději vykřesat Ferguson, stejně jako v první půli ale jeho pokus příliš vrásek Miku Maignanovi nezpůsobil.

Francouzský gólman se tak orosil až po drzém průniku Dana Ndoyeho, který ho zkoušel přechytračit přízemním pokusem na bližší tyč. Ke smůle křídelníka Bologni ovšem střela skončila právě na brankové konstrukci. Chrti podávali ve druhé půli výrazně lepší výkon než v té první, avšak Maignan měl svůj den. Strážce milánské klece se totiž vytáhl i reflexivním zákrokem ramenem proti ostré ráně Michela Aebischera.

Bologna tak na úvod sezony padla. O nápravu se Chrti pokusí 27. srpna na hřišti Juventusu, Rossoneri přivítají o den dříve Turín FC.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele