33. kolo
19.04.2024 20:45 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Momentka ze zápasu Cagliari - Juventus (© Profimedia)

Juve znovu ztratilo, po dvojitém penaltovém trestu od Cagliari bylo rádo za bod

Fotbalisté Cagliari remizovali ve 33. kole Serie A s Juventusem 2:2. Domácí v první půli těžili z neukázněnosti hostů ve vlastní šestnáctce. Během šesti minut úvodního dějství se totiž z bílého puntíku prosadili postupně Gianluca Gaetano i Yerry Mina. Favorit z Turína však po hodině hry snížil a nerozhodný výsledek zařídil tři minuty před koncem základní hrací doby nešťastným vlastním gólem Alberto Dossena.

Ačkoliv svěřenci Claudia Ranieriho stále zdaleka neměli setrvání mezi italskou elitou zaručené, jejich nedávné výsledky dávaly domácím příznivcům v boji o záchranu velké naděje. Cagliari totiž za poslední dva měsíce padlo jen jednou, přičemž v minulém kole uhrálo na San Siru remízu 2:2 se suverénním Interem. O další překvapení se chtělo pokusit proti Juventusu, který zářnou formou rovněž neoplýval, což naposledy potvrdila bezbranková remíza na hřišti městského rivala Turína FC.

Úvodní minuty utkání nabídly vyrovnanou partii, větší příležitostí měli domácí. Ve druhé minutě si pár kroků před šestnáctkou udělal prostor Zito Luvumbo, který pálil těsně nad břevno. Podobně branku přestřelil v deváté minutě Eldor Shomurodov, jemuž se ve vápně odrazil balon přímo na nohu. Vyrovnané první dějství rozsekly až dva verdikty sudího, když v krátkém časovém sledu dvakrát ukázal na penaltový puntík. Identicky k levé tyči se z něj prosadili nejprve Gaetano a poté i kolumbijský obránce Mina.

Po změně stran se pokračovalo v zajetých kolejích, šancí bylo poskrovnu. V 60. minutě však těsně před pokutovým územím fauloval Uruguayec Nahitan Nández. Že z toho nebyl pokutový kop jako na druhé straně Juventus nemuselo mrzet, z hranice vápna se prosadil Dušan Vlahovič. Srbský forvard mohl v 83. minutě vyrovnat, svými nůžkami po centru ze strany hrací plochy však vysoko minul. Vyrovnání přišlo nakonec v 87. minutě, kdy si přihrávku do vápna srazil za záda vlastního gólmana obránce Dossena.

Cagliari tedy znovu zaskočilo velkého favorita a remizovalo. O další body zabojuje 28. dubna v Janově, Juventus přivítá ve stejný den AC Milán.

Autor: Livesport.cz / Viktor Stojanov

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele