19. kolo
06.01.2024 15:00 CET
2 : 3
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

Fanoušci Monzy (© AFP)

Ženská sudí tentokrát Frosinone štěstí nepřinesla. Monza zaplatila za výhru ztrátou brankáře

Monza zvítězila v 19. kole Serie A na hřišti Frosinone 3:2. Hosté si v první půli vypracovali dvougólový náskok, o který se úvodní brankou a následnou asistencí zasloužil Dany Mota, jenž se rovněž postaral o poslední výhru Lombarďanů. Ti tak sice ukončili třízápasové čekání na vstřelenou branku i vítězství, kaňku na přesvědčivém výkonu však udělala gólmanská stálice Michele Di Gregorio, jenž musel na sklonku úvodního dějství střídat kvůli zranění. Domácím tak nepomohla ani rozhodčí Maria Sole Ferrieri Caputiová, která na tomto stadionu již řídila vítězný říjnový duel Canarini s Veronou.

S blížící se polovinou sezony mohlo být Frosinone spokojeno pouze s prvními měsíci mezi italskou elitou, v poslední době už to ale tak ideální nebylo. Během předchozích šesti kol totiž nasbíral pouze jeden klub méně bodů než celek z regionu Lazio, a to Empoli, které se topilo v sestupovém pásmu. Tentokrát na jeho půdu přijela trápící se Monza, která z předchozích sedmi klání vyhrála jen jednou.

U prvního zakončení byl hostující Andrea Colpani, který ale nedostál své pověsti střelce a přízemní ránu z hranice šestnáctky nasměroval mimo tři tyče. Jeho celek byl nicméně nebezpečný i nadále. Valentín Carboni prostrčil se štěstím míč na Motu a ten jej uklidil přes padajícího Stefana Turatiho na místo určení. Fotbalisté Frosinone poprvé vážně zahrozili až po půlhodině hry. K exekuci přímého kopu se postavil Abdou Harroui a prudkou střelou protáhl Di Gregoria, jenž se ale o chvíli později zranil při souboji s útočníkem soupeře. Už v jeho nepřítomnosti vybojoval balon na polovině hřiště Mota, aby posléze vyzval ke skórování Carboniho. Ten jeho nabídkou nepohrdl a levačkou zakončil kolem nohou Turatiho.

Po změně stran byl opět vidět Carboni, jenž se nejprve uvolnil a následně hledal svého oblíbeného parťáka Motu. Přihrávka na portugalského útočníka však nedoputovala, protože si ji nešťastným obranným skluzem srazil do vlastní sítě Matías Soulé. Canarini nicméně přispěchali s bleskovou odpovědí. Lví podíl na ní měl Harroui, který z ostrého úhlu nachytal Alessandra Sorrentina a mezi rukama nově příchozího gólmana procedil míč za brankovou čáru. V 75. minutě byl Danilo D’Ambrosio nucen zatáhnout za záchrannou brzdu a ve vápně stáhl k zemi unikajícího Giuseppeho Casa. K pokutovému kopu se postavil smolař Soulé, tentokrát ale střelou do protipohybu Sorrentina slavil úspěch.

Monza tak prolomila sérii tří ztrát v řadě a z Frosinone si odvezla plný bodový zisk. V následujícím kole se 13. ledna střetne s Interem, Giallazzurri vyzvou o dva dny dříve Atalantu.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele